FUTBOL
Esports 28/08/2020

La Federació proposa un calendari on es jugarien dues finals de Copa l'abril del 2021

El CSD va decidir ahir que la Segona Divisió es mantindrà amb 22 clubs

Ara
2 min
Javier Tebas, president de la Lliga, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl Consell Superior d'Esports (CSD) ha desbloquejat el conflicte que vivia el futbol espanyol, dividit entre la Lliga, que volia una Segona Divisió amb 22 equips, i la Federació, que apostava per una categoria de plata amb 24 equips, salvant el Deportivo i el Mirandés, al considerar que l'última jornada va estar mal organitzada pel positiu de diferents jugadors del Fuenlabrada. Poques hores després, la RFEF ha proposat les dates per la Copa i la Supercopa, amb la curiositat que es jugarien dues finals de copa separades per poques setmanes.

La Federació ha lliurat al CSD les dates de la propera Copa del Rei. La final seria el 17 d'abril, amb la curiositat que per culpa del covid-19, encara no s'ha jugat la final de la passada edició, entre l'Athletic Club i la Reial Societat, que seria el 4 d'abril. És a dir, en poques setmanes, es jugarien dues finals. I la primera, a Sevilla just en setmana santa.

La propera edició de la Copa doncs, començarà el 11 de novembre amb la fase prèvia. La primera i segona eliminatòria en què ja entraran els equips de Primera i Segona Divisió, excepte el Reial Madrid, el Barça, la Reial Societat i l'Athletic, que disputaran la Supercopa, seran el 16 de desembre i 6 de gener. Els setzens de final es programen pel 16 de gener, els vuitens de final el 27 de gener i els quarts de final, el 3 de febrer. Les semifinals, com l'any anterior, es jugaran amb partits d'anada i tornada, a diferència de les anteriors eliminatòries. Serien el 10 de febrer i el 3 de març. La Supercopa d'Espanya es jugarà la setmana del 11 al 17 de gener, en principi de nou a l'Aràbia Saudita.

Una segona amb 22 equips

El calendari de la Copa arriba just després de la reunió celebrada dijous al CSD per desbloquejar el calendari de Primera i Segona. Reunió on no van fer acte de presència Javier Tebas, president de la Lliga, ni Luis Rubiales, president de la RFEF. En el seu lloc ho han fet Andreu Camps i Tomás González Cueto, per part de la Federació, mentre que per la Lliga han sigut Luis Gil i Mario Chaparro. La convocatòria es va produir després de la petició de la presidenta del CSD, Irene Lozano, que va instar per carta els presidents de la Federació i la Lliga de futbol a acudir a una reunió conduïda pel director general d'Esports, Joaquín de Arístegui.

L'objectiu de la convocatòria era arribar a un acord sobre el calendari de la temporada vinent i la seva data per al sorteig, que en principi serà el dilluns 31 d'agost. L'inici de la competició seria el 12 i 13 de setembre, tal com va decidir la Lliga.

Al principi la Lliga pretenia celebrar el sorteig per a la temporada de Primera i Segona el 27 d'agost, mentre que la RFEF va mostrar la seva disconformitat amb aquesta intenció assegurant que no reconeixeria "qualsevol simulacre de sorteig que s'organitzi".

stats