CICLISME
Esports 14/05/2013

Rigoberto Urán domina la primera arribada en altura del Giro d'Itàlia

Vincenzo Nibali manté el lideratge a l'Altipla de Montasio, en una etapa en què Sky passa a l'atac i té a Urán i Wiggins, que pateix, a la mateixa alçada a la general

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaRigoberto Urán (Sky) ha estat el guanyador en solitari de la desena etapa del Giro d'Itàlia. El colombià ha atacat a 7,5 km del cim i no ha pogut ser atrapat per un grup dels favorits ja molt debilitat del que ha hagut de marcar el ritme l'Astana del líder Vincenzo Nibali.

Sky ja ha començat a endurir l'etapa al primer port de la jornada, el Cason di Lanza, en què el ritme dels seus gregaris ha començat a fer patir a Ryder Hesjedal, que s'ha acabat d'enfonsar després de cedir temps diumenge (ha entrat a més de 20 minuts del vencedor), o altres aspirants com Samuel Sánchez. En el descens hi ha hagut reagrupament, però el desgast ja estava fet.

Amb els escapats Jackson Rodríguez (Androni) i Serge Pauwels (Omega Pharma) atrapats als peus del port final, l'Altipla de Montasio, Sky ha cedit la responsabilitat a un debilitat Astana amb l'atac d'Urán. Ningú ha pogut atrapar el colombià, i fins i tot en el grup dels favorits s'ha vist patir a noms destacats com Scarponi o Wiggins.

Finalment un altre colombià, Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale), ha estat l'únic que ha pogut atacar per estar a prop d'atrapar-lo, i darrere d'ell ha entrat un grup format per Nibali, Evans Mauro Santambrogio, el polonès Rafal Majka i Domenico Pozzovivo.

1r Rigoberto Urán (Sky) 4h 37' 42"

2n Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 20"

3r Vincenzo Nibali (Astana) a 31"

4t Mauro Santambrogio (Vini Fantini) m.t.

5è Cadel Evans (BMC) m.t." ++majka pozzo

1r Vincenzo Nibali (Astana) 38h 57' 32"

2n Cadel Evans (BMC) a 41"

3r Rigoberto Urán (Sky) a 2' 04"

4t Bradley Wiggins (Sky) a 2' 08"

5è Robert Gesink (Blanco) a 2' 12"

stats