FÓRMULA 1
Esports 16/04/2016

El joc dels despropòsits a la qualificació del GP de la Xina

Nico Rosberg aconsegueix la 'pole' en una sessió marcada per dues banderes vermelles, una imprudència dels comissaris i l'eliminació del campió Hamilton a la Q1

Martí Molina
3 min
Nico Rosberg, 'poleman' a la Xina

BarcelonaEls equips i els gestors de la Fórmula 1 van decidir retornar al sistema antic de qualificació en el GP de la Xina i, ironies del destí, s'ha vist una de les sessions més espectaculars i surrealistes els últims anys. En un asfalt humit, s'han mostrat fins a dues banderes vermelles, s'ha viscut una imprudència greu dels comissaris i el vigent campió del Món ha quedat eliminat a les primeres de canvi. Un dels pocs que ha complert amb les expectatives ha estat Nico Rosberg, que ha marcat el millor temps i sortirà des de la 'pole position'.

Tot ha començat amb la pluja, que ha fet acte de presència abans dels entrenaments. L'asfalt ha quedat mig sec, mig moll. En algunes zones es podia córrer sense problema però a la recta de meta hi han quedat dos bassals considerables. En una zona on els pilots van al límit, el Manor de Pascal Wehrlein ha perdut el control de la part del darrera, ha fet 'aquaplanning' i ha topat contra les tanques de protecció. L'accident ha estat lleu, ja que no ha tingut cap tipus de conseqüència per al pilot, però el cotxe ha quedat en una zona perillosa i els comissaris han decidit ensenyar la bandera vermella, a la vegada que miraven d'assecar el tram d'asfalt per evitar nous problemes.

S'ha reprès la Q1 i els pilots s'han afanyat a tornar a la pista, també el campió Lewis Hamilton, que a priori no havia de tenir problemes per passar ronda. Però el britànic ha tingut una avaria al sistema del DRS i s'ha vist obligat a fer una nova aturada al 'box'. Els mecànics no ho han pogut solucionar a temps i Hamilton ha quedat fora de combat a les primeres de canvi. El pilot ja arrossegava una penalització de 5 posicions a la graella per haver modificat el cotxe però ara haurà d'iniciar la cursa des del 'pit lane'.

Per si no fos poc, els comissaris que han treballat per treure el cotxe de Wehrlein han deixat posteriorment la 'pick-up' al costat de l'entrada a 'box' mentre es rentaven tranquil·lament les mans. Una situació que ha fet posar els pels de punta als pilots que passaven per allà, conscients del risc que suposava per a la seguretat.

Tampoc ha estat neta la Q2, que s'ha iniciat amb una lleugera amenaça de pluja. Quatre gotes mal comptades que no han anat a més. Els pilots han fet la seva amb normalitat, apurant fins al tram final per mirar d'esgarrapar un bon cronòmetre. Però l'atzar els tenia reservada una mala passada: a falta d'un minut, Nico Hulkenberg ha perdut la roda davantera-esquerra (estava mal collada pels mecànics) i els comissaris, altre cop, han hagut d'aturar la sessió. Com que quedava massa poc temps, homes com Fernando Alonso, que tenien opcions reals de passar a la Q3, s'han quedat pel camí.

Ja al tram final les coses han anat sense imprevistos. Rosberg ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit la 'pole' amb un temps de 1:35.402, mitja dècima més ràpid que Daniel Ricciardo, que ha sorprès situant el seu Red Bull en segona posició. El tercer temps ha estat per al Ferrari de Räikkönen, mentre que el seu company Vettel ha comès una errada en la darrera volta ràpida i ha caigut fins al quart lloc.

La cursa del GP de la Xina es disputa aquest diumenge a les 8 del matí, hora catalana (Movistar +).

stats