Rússia
Esports 05/11/2013

La policia russa deté fins a sis vegades l'equip de la televisió noruega que cobreix els Jocs d'Hivern

Els dos periodistes denuncien que les autoritats amenacen amb detenir-los. Activistes alerten que el Kremlin augmenta la repressió a la ciutat de Sotxi, que acollirà la competició

Agències
1 min

MoscouLa policia russa ha detingut i amenaçat amb empresonar un equip de dos periodistes de la televisió noruega que són a la ciutat de Sotxi cobrint els Jocs d'Hivern que s'hi celebren en uns mesos.

Bogen Oystein i Aage Aune denuncien a l'ONG Human Rights Watch (HRW) que han estat detinguts fins a sis vegades en tres dies. HRW diu que el Comitè Olímpic Internacional "hauria d'estar xocat pel tractament que el govern rus dóna als periodistes". "El COI ha de demanar una explicació de les autoritats russes i insistir que cap altre periodista pateixi aquest tipus d'intimidació", exigeix l'ONG.

Del 31 d'octubre al 2 de novembre, les autoritats van aturar els dos homes sis vegades. El procediment ha estat sempre el mateix: els porten a comissaria, els pregunten agressivament sobre els seus plans de feina, les seves fonts, i en alguns casos sobre les seves vides personals, la seva educació i les seves creences religioses. En alguna ocasió, segons explica HRW, les autoritats van negar-los la possibilitat de contactar amb l'ambaixada noruega a Moscou.

Activistes internacionals i locals denuncien que el Kremlin ha augmentat la repressió a ciutadans, periodistes i defensors dels drets humans a la regió que acull la cerimònia. Sotxi està situada en una zona sensible del sud de Rússia, molt a prop de la volàtil regió del Caucas Nord.

stats