Moto2
Esports 20/03/2016

Salom aconsegueix una disputada segona posició en el tram final d'una carrera caòtica

El mallorquí ha avançat Corsi en l'última volta, i tots dos han quedat al darrere de Luthi, que ha guanyat sense ajuda de les penalitzacions

Ferran Rigat
1 min
Thomas Luthi celebra la primera posició de Moto2 aconseguida a Qatar

BarcelonaLuis Salom ha pujat al primer podi de la temporada en el Gran Premi de Qatar que ha obert la temporada de Moto2. El mallorquí ha aconseguit la segona posició en un final de carrera molt disputat quan ha avançat Simone Corsi en recta en l'última volta de la carrera. El guanyador ha sigut Thomas Luthi. El suís ha pujat a la primera posició del podi d'una de les carreres més caòtiques que es recorden.

Tot ha començat a la sortida. Segons Àlex Márquez, el semàfor ha sigut la font dels problemes: “La sortida ha sigut molt rara. La llum vermella sembla que té un error, i per això m'han avançat tants pilots". El petit dels germans Márquez no ha pogut revifar-se de l'errada inicial i a la sisena volta ha hagut d'abandonar.

Pel que sembla, la tercera llum no s'ha encès en cap moment i el semàfor s'ha apagat. Jonas Folger s'ha aprofitat de la confusió inicial per treure 1,5 segons als seus perseguidors però ha acabat per terra a la tercera volta. La caiguda de l'alemany ha afavorit Luthi i Franco Morbidelli, que han començat la seva lluita per aconseguir el liderat de la carrera.

A cinc voltes per acabar la Direcció de Cursa ha anunciat que investigava la sortida de Morbidelli i Sandro Cortese, fet que ha causat l'enuig dels respectius equips. Ràpidament s'ha filtrat una penalització de 20 segons. Però els dos pilots han seguit amb la lluita que finalment s'ha emportat el suís sense ajuda del càstig.

El català Àlex Rins ha entrat en la zona de puntuació en la 8a posició. Isaac Viñales (19è), Axel Pons (23è), Xavier Vierge (24è), Xavier Simón (25è) i Àlex Márquez s'han quedat sense sumar.

stats