Moto2
Esports 01/09/2013

Scott Redding guanya a Silverstone i fa un pas de gegant en la lluita pel Mundial

El pilot britànic s'ha imposat a la cursa de casa, per davant de Nakagami i Luthi. Tito Rabat ha estat quart, i Pol Espargaró, vuitè

Martí Molina
2 min
Scott Redding, per davant de Nakagami a Silverstone

BarcelonaScott Redding ha guanyat la cursa de Silverstone de Moto2 i ja és més a prop de guanyar el Mundial de Motociclisme en la categoria mitjana. El britànic s'ha imposat en una cursa elèctrica, molt disputada, i que no s'ha pogut resoldre fins als darrers girs. Redding, líder del Mundial, ha acabat creuant la meta en solitari després d'una lluita amb Nakagami, que ha finalitzat segon, mentre que Thomas Luthi ha completat el podi.

Tito Rabat, quart, ha remuntat a partir de l'equador de la cursa i s'ha pogut enganxar al grup capdavanter, però li ha faltat una mica de temps per poder aspirar a pujar al podi.

Scott Redding ha fet un pas de gegant en el seu camí cap al títol mundial, ja que a la seva victòria s'hi ha sumat una mala actuació de Pol Espargaró. El britànic, que s'ha volgut lluir a la cursa de casa, ha estat sempre líder excepte en un parell de girs, en què Nakagami ha estat al davant. Però el japonès ha comès un petit error en un revolt i Redding ho ha aprofitat per tornar a agafar el liderat i no deixar-lo fins a la bandera de quadres.

Pol Espargaró no ha estat gens còmode en aquest Gran Premi. El de Granollers, que ha caigut al matí al 'warm up', no ha tingut un bon ritme de carrera i ha quedat encasellat en el segon grup, incapaç de remuntar posicions. Al final ha acabat vuitè i s'allunya una mica més del somni de guanyar el Mundial de la categoria mitjana.

Redding lidera el Mundial amb 192 punts, i en té 38 de marge respecte a Pol Espargaró (154), mentre que el tercer classificat és Tito Rabat, a 57 (135). Després de Silverstone, queden sis curses per disputar-se, és a dir, hi ha 150 punts en joc.

Pel que fa a la resta de pilots de casa, Nico Terol ha finalitzat 11è; Jordi Torres, 13è; Ricard Cardús, 17è, i Àxel Pons, 22è.

stats