Handbol

El somni de dues catalanes al Mundial d'handbol

Granollers serà l'escenari d'un torneig en què participen Eli Cesáreo i Kaba Gassama

2 min
Kaba Gassama, jugadora catalana de la selecció espanyola d'handbol

BarcelonaEl Mundial femení d’handbol es posa en marxa aquest dimecres a Torrevella amb el debut de la selecció amfitriona, Espanya, contra l’Argentina (21 h). La selecció estatal és la vigent subcampiona mundial després de perdre la final ara fa dos anys, el 2019, al Japó contra les neerlandeses. Espanya és seu del torneig per primer cop, amb tres seus al País Valencià (Llíria, Castelló i Torrevella) i el pavelló olímpic de Granollers. A l’equip que dirigeix José Ignacio Prades hi ha dues jugadores catalanes: Eli Cesáreo i Kaba Gassama. I una d’elles, Gassama, va començar a jugar precisament a la ciutat vallesana, on l’handbol és un esport de gran tradició.

Kaba Gassama és la tercera de quatre germans d'una família senegalesa que va arribar a Granollers fa anys. I els Gassama han fet de l’esport la seva vida. De fet, el seu germà gran Sekou és futbolista professional i juga al Màlaga, cedit pel Valladolid. Sekou ha passat per molts clubs catalans, com el Sant Andreu o el Badalona, abans de poder triomfar, tal com ho fa el seu germà Mamadou, en aquest cas a l’Sporting Club de Portugal. Ara Mamadou juga a handbol, i aquest any ha marxat a Lisboa després d’un munt de temporades al Fraikin Granollers. La germana petita, la Kaba, també va formar-se a les categories inferiors del club granollerí, on jugava com a pivot. Després de debutar al primer equip del BM Granollers, amb el qual va arribar a jugar competicions internacionals, va fitxar ara fa dos anys pel Neptunes Nantes francès, d’on va saltar al Fleury Loiret, també francès. Gassama confia en “poder arribar a jugar a Granollers" –"davant la meva gent", diu–, ja que Espanya juga aquesta fase de grups a Torrevella, contra l’Argentina, la Xina i Àustria. Els dos primers classificats de cada grup passaran a jugar una segona fase de grups. I tota la fase final, dels quarts de final a la final, serà a Granollers del 15 al 19 de desembre. “Volem lluitar per les medalles i aconseguir que el Mundial serveixi per promocionar el nostre esport”, diu Gassama.

La segona jugadora catalana és Eli Cesáreo, nascuda ara fa 22 anys a Sant Joan Despí. Olímpica als últims Jocs de Tòquio, la catalana juga al Bera-Bera basc, on ha guanyat dues lligues. Cesáreo, de fet, ja va ser a la selecció espanyola que va quedar-se a un pam de la glòria al Mundial d’ara fa dos anys al Japó, país on va tornar per participar en els Jocs Olímpics. Els primers partits jugats a Granollers seran aquest dijous, amb els partits entre Corea del Sud i el Congo (18 h) i entre Dinamarca i Tunísia (20.30 h), del grup F.

stats