MOTO2
Esports 23/03/2014

Tito Rabat presenta candidatura al títol de Moto2 i suma el primer triomf de la temporada

El català ha patit en el moment de la sortida però ha remuntat fins a passar a ocupar la primera posició

Nuria García
2 min
Tito Rabat celebra el triomf al GP de Qatar / EFE

BarcelonaTito Rabat ha aconseguit el triomf en la primera cursa de la temporada, el Gran Premi de Qatar. El pilot de Barcelona ha presentat així la candidatura per al títol de campió de Moto2. Al podi l'han acompanyat el japonès Takaaki Nakagami i el finlandès Mika Kallio.

Tito Rabat, que arrencava des de la 'pole', s'ha vist sorprès en el primer revolt de la cursa per Takaaki Nakagami. El japonès, que arrencava tercer, ha atacat, s'ha situat primer i ha fet fora Rabat, que ha caigut fins a la quarta posició.

El barceloní ha vist com Nakagami i Kallio s'escapaven al capdavant mentre ell lluitava amb Luthi per la tercera posició. Quan s'ha desfet del suís, Rabat ha tractat d'acostar-se al parell del davant. Quan s'havia arribat a l'equador de la cursa, el català ja estava enganxat al seu company a l'equip Marc VDS, Mika Kallio, a qui ha superat a nou voltes per al final. Encara tenia temps d'anar a buscar Nakagami, que fins a aquell moment liderava la cursa amb tranquil·litat.

Però Rabat ha volgut anar per feina i, just al cap d'una volta, avançava Nakagami al final de la recta principal del circuit de Losail, i ja ha encapçalat la cursa fins al final.

Maverick Viñales mereix una menció a part. El de Roses, que aquest diumenge debutava en Moto2, ha hagut de remuntar des de la catorzena posició de la graella de sortida, i ha acabat cinquè després de fer una feina excel·lent.

El rubinenc Jordi Torres ha acabat novè, Ricky Cardús ha estat tretzè i el mallorquí Lluís Salom, que també debuta en la categoria aquest cap de setmana, quinzè. Nico Terol ha hagut de retirar-se a quatre voltes per al final amb problemes.

stats