Esports
Esports 26/05/2016

El waterpolista internacional Victor Gutiérrez: "És el moment de sortir de l'armari"

El jugador del Reial Canoe madrileny, considerat un dels millors boies d'Espanya ho té molt clar: "Com a esportista homosexual, sento la responsabilitat de donar la cara"

Joan Aureli Raich
2 min
Victor Gutiérrez, jugador del Reial Canoe i de la selecció espanyola

BarcelonaVictor Gutiérrez, waterpolista del Reial Canoe madrileny i de la selecció espanyola absoluta, ha volgut fer oficial la seva condició d'homosexual just abans de la concentració per preparar els Jocs Olímpics de Rio amb l'equip espanyol.

El jugador de 25 anys, sent que era el moment oportú per fer-ho públic: "Portava força temps pensant en fer-ho, però no sentia que tingués la suficient maduresa, ni esportiva ni personal" i ara s'ha sentit segur. "Estic fora de l'armari en el meu entorn. La meva família sap que sóc gai, els meus amics també" i ha afegit que viu la sexualitat d'una manera "tan positiva" que ha sentit "la responsabilitat" de compartir-ho amb els altres.

L'esportista, que és conscient que només a Madrid hi ha hagut "més de 70 agressions" homòfobes, se sent afortunat ja que com a esportista tot el què ha viscut és positiu. Considera que sempre se l'ha jutjat pels seus resultats esportius, i mai per la seva condició sexual. Per aquest fet, se sent "amb la responsabilitat de donar la cara" en un món on molt pocs ho fan.

En aquest sentit, una de les últimes manifestacions homòfobes en l'esport a Madrid, va ser a la final de la Copa del Rei entre Barça i Sevilla, quan el jugador Daniel Carriço va cridar "maricon" a l'àrbitre Carlos del Cerro Grande.

Altres casos d'esportistes que han sortit de l'armari

El cas del jugador del Canoe se suma al d'altres esportistes que els últims anys han volgut trencar els tabús del món de l'esport i dir obertament que són gais.

Un dels que va causar més rebombori va ser el del jugador dels Washington Wizars, Jason Collins. El pivot nord-americà es va convertir en el primer esportista que ho va fer obertament en les principals lligues, dels quatres esports principals dels Estats Units.

Un altre cas del qual l'Ara se'n va fer ressò, va ser el del medallista britànic Tom Daley que va utilitzar youtube per fer-ho públic.

stats