Estils 21/09/2015

David Cameron, perseguit per una foto zoofílica de la seva joventut

Una biografia no autoritzada sobre el primer ministre britànic assegura que per ser acceptat al club universitari Piers Gaveston "va haver d'introduir una part de la seva anatomia a la boca d'un porc mort". També l'acusa de destrossar restaurants, d'haver fumat porros i de consumir cocaïna

Efe
2 min
El primer ministre David Cameron, en celebrar el resultat. REUTERS

LondresEl primer ministre del Regne Unit, David Cameron, va consumir en la seva joventut marihuana i cocaïna i va practicar sexe amb animals, segons assegura un nou llibre del qual aquest dilluns n'avança extractes 'The Daily Mail' i recull l'agència Efe. 'Call me Dave' [Digueu-me Dave], que surt a la venda a l'octubre, ha estat escrit per l'exvicepresident del Partit Conservador i influent filantrop Michael Ashcroft, amb ajuda de la periodista Isabel Oakeshott, antiga cap de política de 'The Sunday Times'.

Compte pendent d'Aschcroft

Ashcroft, una de les majors fortunes britàniques i el principal donant dels 'tories', reconeix en el pròleg que té un compte pendent amb Cameron perquè no li va oferir un càrrec que li havia promès abans de guanyar les eleccions del 2010, que el van portar a fer un govern de coalició amb els liberaldemòcrates. Fonts pròximes al primer ministre han assegurat que "no s'identifica" amb la imatge descrita en aquesta biografia no autoritzada, que es va realitzar després d'entrevistar centenars de persones del seu entorn.

Porros i cocaïna

En el llibre, que a partir d'avui serialitzarà el diari, s'afirma que quan estudiava a la Universitat d'Oxford Cameron formava part del Flam Club, un grup que tenia com a raó de ser fumar porros. A més, el llibre indica que, posteriorment, ell i la seva dona, Samantha, suposadament guardaven cocaïna a la seva casa de Londres.

Un porc mort

D'acord amb els autors, en aquesta universitat anglesa era membre de "la decadent" societat Piers Gaveston, que s'especialitzava en "estranys rituals i excessos sexuals". En la cerimònia d'iniciació, expliquen, "va haver d'introduir una part de la seva anatomia a la boca d'un porc mort". De fet, el llibre assegura que hi ha documents gràfics que demostren aquest fet.

Destrossar restaurants

En aquella època, David Cameron pertanyia a més al Bullingdon Club, un exclusiu grup per a estudiants rics que es dedicaven a emborratxar-se i destrossar restaurants –les despeses les pagaven a l'acte–, al qual també pertanyien suposadament l'actual alcalde de Londres, Boris Johnson, i el ministre d'Economia, George Osborne.

Mentida política

En una revelació més política, el llibre assegura que Cameron va saber el 2009 que Ashcroft tenia un estatus fiscal "no domiciliat" al Regne Unit que li permetia evadir impostos, si bé ell sempre va mantenir que es va assabentar del fet el 2010, un mes abans de guanyar les eleccions. Ashcroft va renunciar posteriorment a aquest estatus fiscal com a condició per continuar a la Cambra dels Lords.

stats