L’arròs per a sushi (per persona)

1 min

Ingredients:

- 150 g d’arròs.

- Aigua (sense sal ni oli).

Elaboració:

1. Renteu l’arròs amb aigua natural o freda. Elimineu l’aigua i repetiu el procés 5 vegades. Així s’elimina el midó i l’arròs s’enganxa més quan està cuit.

2. Mesureu l’aigua per coure l’arròs. Cada tassa d’arròs equival a una tassa d’aigua (més una tassa i tres quarts).

3. Poseu l’aigua i l’arròs en una cassola i coeu-ho a foc lent, destapat, fins que s’evapori la capa d’aigua sobre la superfície de l’arròs.

4. Quan això passi, amb la superfície de l’arròs encara humida, abaixeu el foc al mínim i tapeu-ho. Coeu-ho durant 15 minuts més, rellotge en mà.

5. Al cap de 15 minuts, amb el foc encès, destapeu la cassola i moveu l’arròs. Torneu-ho a tapar i continueu-ho coent durant 10 minuts. Apagueu el foc, i llest.

Vinagre per al sushi

Ingredients:

- 300 ml de vinagre 100% d’arròs.

- 3 cullerades soperes de sucre blanc.

- 1 cullerada sopera de sal.

Elaboració:

Barregeu tots els ingredients fins a dissoldre el sucre i la sal. Després amaniu l’arròs fins a trobar el punt al gust.

stats