L’arròs per a sushi (per persona)
Ingredients:
- 150 g d’arròs.
- Aigua (sense sal ni oli).
Elaboració:
1. Renteu l’arròs amb aigua natural o freda. Elimineu l’aigua i repetiu el procés 5 vegades. Així s’elimina el midó i l’arròs s’enganxa més quan està cuit.
2. Mesureu l’aigua per coure l’arròs. Cada tassa d’arròs equival a una tassa d’aigua (més una tassa i tres quarts).
3. Poseu l’aigua i l’arròs en una cassola i coeu-ho a foc lent, destapat, fins que s’evapori la capa d’aigua sobre la superfície de l’arròs.
4. Quan això passi, amb la superfície de l’arròs encara humida, abaixeu el foc al mínim i tapeu-ho. Coeu-ho durant 15 minuts més, rellotge en mà.
5. Al cap de 15 minuts, amb el foc encès, destapeu la cassola i moveu l’arròs. Torneu-ho a tapar i continueu-ho coent durant 10 minuts. Apagueu el foc, i llest.
Vinagre per al sushi
Ingredients:
- 300 ml de vinagre 100% d’arròs.
- 3 cullerades soperes de sucre blanc.
- 1 cullerada sopera de sal.
Elaboració:
Barregeu tots els ingredients fins a dissoldre el sucre i la sal. Després amaniu l’arròs fins a trobar el punt al gust.