AFGANISTANAlmenys 25 persones han mort i 49 més han resultat ferides en dues explosions registrades a primera hora d'avui a la capital de l'Afganistan, Kabul. Almenys 8 de les víctimes mortals són periodistes, entre els quals hi ha un dels fotògrafs de l'agència francesa AFP.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat el doble atemptat suïcida a través d'un comunicat oficial difós en els canals de Telegram afins al grup jihadista. L'atac, segons el comunicat, tenia com a objectiu una seu de la intel·ligència afganesa coneguda com a Presidència 90.

La primera explosió ha tingut lloc cap a les 8.00 (hora local) als voltants de l'oficina dels serveis d'intel·ligència del país (NDS, en anglès), tal com ha assenyalat el portaveu del ministeri de l'Interior, Najib Danix.

La deflagració, les causes de la qual encara es desconeixen, ha tingut lloc a l'àrea de Xax Darak i s'ha vist seguida per una segona explosió només 20 minuts després.

Aquesta explosió ha tingut lloc un cop els serveis d'emergències i els mitjans de comunicació s'han traslladat a la zona per atendre els ferits i cobrir els fets, segons ha informat la cadena de notícies Tolo News.

L'agència de notícies francesa AFP, per la seva banda, ha confirmat que Xah Marai, un dels seus fotògrafs, ha mort a causa de les explosions.

L'atac ha tingut lloc una setmana després que es produís un atemptat contra un centre de registre i identificació electoral de Kabul, on van morir almenys 57 persones.

El centre atacat era al barri de Daxt-e-Barxi i és el lloc de residència de molts integrants de la minoritària comunitat xiïta dels hazares, constant objecte d'atacs reivindicats per part de l'Estat Islàmic-Khorasan, la secció afganesa de l'organització terrorista.

Un noi porta una ovella a un mercat de bestiar previ a la festivitat d'Eid al-Adha, a Kabul
Una dona hazara passa davant les ruïnes de l'estàtua del Buda a la ciutat de Bamiyan
Un grup de musulmans xiites s'autoflagel·len amb cadenes durant la cel·lebració de l'Aixura a una mesquita de Kabul
Uns nens juguen a futbol en un descampat a Kabul
Soldats francesos obren foc de morter al districte de Surobi
Una atracció de fira al Parc Shahr de Kabul
Treballadors descarregant maons d'un forn
Un nen ven globus als carrers de Kabul
Un ciutadà excerceix el seu dret a vot a Kabul
stats