Nova York

Detenen l'actriu d''Euphoria' Hunter Schafer en una manifestació per la pau de Palestina

L'organització Jewish Voice for Peace a Nova York pretenia boicotejar l'aparició de Biden al programa 'Late night with Seth Meyers' de la NBC

2 min
Hunter Schafer arriba a la desfilada de moda Haute Couture Schiaparelli a París.

BarcelonaHunter Schafer ja fa temps que és aclamada per la seva tasca com a actriu a la pantalla gran. Però des d'aquest dimecres també rep l'ovació des de les xarxes després d'haver-se involucrat en les manifestacions a favor de la pau a Palestina que hi ha en diferents ciutats dels Estats Units. L'actriu va acabar detinguda després d'assistir a la manifestació que pretenia boicotejar l'entrevista de Biden al programa Late night with Seth Meyers de la NBC. L'acció es va organitzar en senyal de protesta amb les polítiques exteriors dels demòcrates com a còmplices i subministradors d'armes a Israel, una guerra que ja ha causat 30.000 morts palestines.

Les manifestacions de les últimes setmanes no han estat en va. Després de tota la pressió aquest dimecres el president dels Estats Units, Joe Biden, anunciava mentre menjava un gelat que posava el 4 de març com a data límit perquè es produís un alto el foc en la guerra d'Israel a Gaza. Però per arribar fins aquesta aturada alguns ciutadans nord-americans han patit algunes represàlies, en un context candent de tensió nacional per la carrera a les presidencials.

En aquests casos, l'abast dels encontres policials no sol transcendir de les xarxes socials, però quan la detenció s'interposa a una cara coneguda l'impacte de la notícia és exponencial. Schafer, reconeguda pels papers a la saga dels Jocs de la fam i a la sèrie d'èxit de HBO Euphoria, va ser detinguda per participar en una manifestació organitzada per Jewish Voice for Peace a Nova York. La concentració, que va reunir una cinquantena de persones, tenia l'objectiu de sabotejar l'aparició de Biden al programa Late night with Seth Meyers de la NBC, que tot i les dificultats, es va acabar emetent.

Si bé la manifestació estava organitzada estratègicament per captar l'atenció dels periodistes que esperaven l'arribada del president nord-americà, l'organització també pretenia mostrar el desacord amb les polítiques exteriors dels demòcrates com a còmplices i subministradors d'armes a Israel des de l'inici de la guerra.

"Hunter va ser arrestada a la protesta, juntament amb 50 persones més. Agraïm el compromís per la llibertat del poble palestí i per un futur més just per a tots", van publicar en un primer moment els portaveus de l'organització jueva i antisionista. En aquell moment, les xarxes es van inundar d'imatges de Schafer sent detinguda anant de negre i amb una samarreta amb un missatge clar: "Alto el foc immediat". D'aquesta manera, la notícia de la manifestació s'ha viralitzat per les xarxes reunint més adeptes que detractors. Si bé el representant de l'actriu no ha fet cap declaració, es té constància que a hores d'ara l'actriu ja ha estat posada en llibertat.

stats