Batalla judicial
Gent Hollywood 20/12/2022

Harvey Weinstein, declarat culpable d'una violació a Los Angeles

El cas de Jennifer Siebel Newsom, esposa del governador de Califòrnia Gavin Newsom, no ha aconseguit la unanimitat del jurat i, per tant, el tribunal no ha emès cap sentència al respecte contra l'exmagnat de Hollywood

2 min
El productor de Hollywood Harvey Weinstein

BarcelonaL'exproductor de cinema Harvey Weinstein ha estat declarat culpable de tres càrrecs de violació i agressió sexual aquest dilluns en un judici a Los Angeles (Califòrnia). Weinstein ha estat sentenciat pels delictes de violació, còpula oral forçada i un altre càrrec de conducta sexual inapropiada en relació amb una dona, segons han informat mitjans nord-americans. El productor, de 70 anys, ha estat absolt, en canvi, d'un dels set càrrecs que se li imputaven. Pel que fa als tres restants, entre els quals hi havia el cas de Jennifer Siebel Newsom –esposa del governador de Califòrnia, Gavin Newsom– no van tenir un veredicte unànime per part del jurat, compost per vuit homes i quatre dones.

El jurat va assegurar que era incapaç d'arribar a un veredicte respecte a les acusacions de Siebel de violació i agressió sexual i a les d'una altra dona, i per això es va declarar la nul·litat del judici per a aquestes acusacions concretes. El 2020 Weinstein va ser condemnat a 23 anys de presó en un judici oficiat a Nova York, i ara podria enfrontar-se a una pena addicional de fins a 24 anys de presó. Això no obstant, els advocats i la defensa no van fer comentaris sobre el veredicte final.

L'extità de Hollywood va ser jutjat el 2020 per set càrrecs que es basaven en acusacions de quatre dones els abusos sexuals de les quals es van produir entre el 2005 i el 2013, tots presumptament en habitacions d'hotel de Los Angeles. La condemna a Weinstein el 2020 a Nova York va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita feminista contra els abusos i agressions sexuals. Weinstein compleix la seva reclusió al centre penitenciari de les Torres Bessones, al centre de Los Angeles, després d'haver estat extradit des de Nova York el juliol del 2021. En total, més de 80 dones han acusat l'exproductor de delictes sexuals i comportament inapropiat.

stats