Defunció

L'autòpsia de Matthew Perry, pendent dels resultats de toxicologia

La resta d'actors de 'Friends' faran un comunicat conjunt en les pròximes hores

3 min
Matthew Perry en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa mort de Matthew Perry, l'inoblidable Chandler de Friends, continua trasbalsant Hollywood, que continua pendent de saber la causa de defunció de l'intèrpret, que va ser trobat sense vida al jacuzzi de casa seva. Segons els mitjans nord-americans, els forenses ja han conclòs l'autòpsia del cos, però encara estan a l'espera dels resultats de l'informe toxicològics per poder establir què va causar la mort de Perry, de 54 anys. Segons detalla la CNN, les proves que queden podrien trigar setmanes a estar enllestides.

La seva mort està sent investigada per la divisió de robatoris i homicidis del departament de policia de Los Angeles, tot i que, segons les fonts policials, no es van detectar signes de violència quan es va trobar el cos sense vida de l'intèrpret. L'actor de Friends havia explicat en nombroses ocasions els seus problemes d'addiccions –principalment a l'alcohol i als opioides–, que van començar molt abans que es fes mundialment famós gràcies a la comèdia. Segons el portal digital TMZ, els serveis d'emergència van arribar a casa de Perry després que l'assistent de l'actor demanés ajuda per una possible "aturada cardíaca". La mateixa publicació afegeix que no es van trobar rastres de drogues i que inicialment es va apuntar un ofegament com a causa de la mort.

Mentre la investigació continua avançant, són diversos els personatges públics que han volgut recordar Perry. "És un tòpic dir que un actor es fa seu un paper, però en el cas del Matthew no hi ha paraules més reals. Des del dia que el vam sentir per primera vegada encarnant el paper del Chandler Bing, no hi va haver ningú més per a nosaltres", afirmaven en un comunicat conjunt els creadors de Friends, Marta Kauffman i David Crane, i el productor executiu de la sèrie, Kevin Bright. "Sempre estimarem l'alegria, la llum, la intel·ligència encegadora que va aportar a cada moment, no només en la seva obra, sinó també en la vida. Sempre va ser la persona més divertida de l'habitació", afegien els responsables de la sitcom. De fet, en la seva autobiografia, Amics, amants i allò tan terrible, Perry explicava que la primera vegada que va llegir el guió de la sèrie va tenir la sensació que el personatge del Chandler estava inspirat en ell. "Després de llegir el guió de Friends like us [títol primigeni de la sèrie] havia tingut la sensació que algú m'havia estat seguint durant el darrer any i m'havia estat robant els acudits, copiant la meva manera de fer i imitant la meva visió cínica però enginyosa de la vida", recordava.

Qui encara no s'ha pronunciat sobre la mort sobtada de Perry és la resta del repartiment de Friends. Segons els mitjans nord-americans, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer i Matt LeBlanc estan preparant un comunicat conjunt que faran públic en les pròximes hores. "El repartiment està atordit per la pèrdua del seu germà, perquè això és el que era el Matty per a ells, el seu germà", explica una font de la indústria a Page Six. No seria la primera vegada que els actors opten per una comunicació conjunta: quan van decidir fer l'especial de retrobament a HBO Max, ho van anunciar al mateix temps i amb el mateix comunicat a través d'Instagram. Al llarg de la seva relació, la resta d'actors de Friends han mantingut una actitud de protecció envers Matthew Perry, com explica Lisa Kudrow al pròleg de les memòries de l'actor. "«Com està el Matthew Perry?» Aquesta ha estat, des que me la van fer per primera vegada fa molts anys, la pregunta que més m'han repetit en diversos moments de la meva carrera. Entenc per què tantíssima gent me l'ha fet: s'estimen el Matthew i volen que estigui bé. Igual que jo. Però sempre m'empipava quan els periodistes m'ho preguntaven perquè no podia dir el que volia dir", explica l'actriu que donava vida a la Phoebe Buffay. Tant ella com la resta del repartiment de Friends van trigar temps a saber què li passava al seu amic, ja que Perry els va ocultar els seus problemes d'addiccions durant anys.

Des que es va fer pública la mort de Perry han estat molts els fans de Friends que s'han arribat fins a l'edifici de Nova York que servia com a localització dels pisos del Chandler i el Joey i la Rachel i la Monica. Tot i que en aquest edifici mai es va rodar cap escena –només servia com a imatge de recurs–, els seguidors de la sèrie hi han portat flors i missatges de condol.

Els fans deixen flors al costat de la façana de l'edifici que servia de teló de fons per a 'Friends'
stats