Hollywood

Es revela la causa de la mort de Matthew Perry: "Efectes aguts de ketamina"

L'informe toxicològic s'ha conclòs dos mesos després de la mort de l'actor conegut per la sèrie 'Friends'

2 min
Mathew Perry en una de les seves  aparicions a la televisió

BarcelonaDesprés de la investigació policial al domicili de l'actor i les proves forenses s'ha pogut determinar quina ha estat la causa de la mort de Matthew Perry. Segons l'informe de toxicologia de l'Oficina Forense de Los Angeles, va morir "pels efectes aguts de ketamina". Els factors que van contribuir a la mort de l'actor de Friends van ser l'asfíxia, la malaltia d'artèria coronària i els efectes de la buprenorfina, substància utilitzada per tractar el trastorn per consum d'opioides.

Ni suïcidi ni enverinament. L'actor que durant deu anys va encarnar el paper de Chandler Bing a Friends va morir per circumstàncies accidentals segons els resultats de l'autopsia. "Amb els alts nivells de ketamina trobats en les mostres de les anàlisis de sang post mortem, els principals efectes letals es devien produir, per tant, per sobreestimulació cardiovascular com per depressió respiratòria", conclou l'informe de toxicologia. La causa de l'elevada concentració d'aquesta substància al seu cos es deu a la teràpia d'infusió de ketamina que Perry havia rebut abans de la seva mort.

Aquests tractaments s'han de dur a terme tenint en compte l'estat i la patologia de cada pacient, perquè la ràpida absorció d'aquest anestèsic pot alterar l'organisme, com en el cas de l'actor de 56 anys. Tot fa pensar que l'ús de la ketamina pretenia tractar la depressió i l'ansietat de Perry, però finalment va posar fi a la vida de l'actor el 28 d'octubre quan era al jacuzzi de casa seva.

Malgrat que un treballador del servei personal de l'actor va avisar els serveis mèdics tan bon punt el va veure inconscient, els professionals de primers auxilis no van poder fer res per salvar-li vida. "Estem tots absolutament consternats per la pèrdua del Matthew. Érem molt més que companys de repartiment. Som una família. Podríem dir moltes coses, però demanem un temps per plorar la seva pèrdua", van ser les paraules que van difondre conjuntament els cinc companys de la sitcom nord-americana.

stats