França
Internacional Europa 21/06/2023

Una forta explosió de gas incendia diversos edificis al centre de París

El balanç provisional és de 37 ferits, dels quals quatre es troben en estat molt greu, i també hi ha dos desapareguts

2 min
Les flames a les runes d'un edifici a la plaça Alphonse-Laveran al districte 5 de París després d'una explosió de gas. Diversos edificis es van incendiar al centre de París.

BarcelonaL'ensurt ha estat descomunal. Diversos edificis s'han incendiat aquesta tarda al centre de París a causa d'una forta explosió que ha afectat un immoble, aparentment causada pel gas, que ha provocat almenys 37 ferits -alguns d'ells vianants que han rebut l'impacte d'objectes-, foc als edificis contigus i un gran núvol de fum visible des de molts punts de la ciutat. Segons l'últim balanç, encara provisional, quatre dels ferits es troben en estat molt greu. Els bombers busquen entre la runa dues persones que estan desaparegudes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets han tingut lloc al voltant de les cinc de la tarda al districtè 5è de la capital, a prop del Panteó i de la universitat de la Sorbona. A conseqüència de la forta explosió, la façana de l'edifici de la Paris American Academy, una escola privada de moda i disseny, s'ha esfondrat. "He sentit una explosió, un soroll d'una potència que mai en la meva vida havia sentit", ha explicat una veïna a la cadena de televisió BFMTV. "És el caos", ha assegurat un altre veí.

270 bombers i desenes de policies i ambulàncies s'han mobilitzat per atendre els ferits, apagar l'incendi i buscar els desapareguts. La Prefectura de Policia ha indicat, a través de Twitter, que les autoritats han iniciat una intervenció d'emergència al carrer Saint Jacques, a prop de l'hospital Val de Grâce, i ha demanat a la població que eviti la zona i que deixi treballar els serveis d'urgència.

El número dos de l'alcaldia del districte V, Édouard Civel, ha afirmat que s'ha produït una explosió de gas a la plaça Alfonse Laveran i que hi ha diversos edificis en flames, tot i que oficialment encara s'estan investigant les causes i algunes fonts han demanat prudència a l'hora d'assenyalar el gas com l'origen de l'explosió. L'alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo, s'ha desplaçat al lloc dels fets.

stats