El Kremlin diu que el pilot desertor rus tirotejat a Alacant era un "cadàver moral"

Ucraïna afirma que Maksim Kuzminov "hauria estat protegit" al seu territori

ARA
1 min
Maksim Kuzminov, el desertor rus que va fugir en helicòpter i ha mort a trets a la Vila Joiosa

BarcelonaEl cap del Servei d'Espionatge Exterior de Rússia, Serguei Narixkin, ha carregat aquest dimarts contra Maksim Kuzimov, el pilot rus desertor que va aparèixer mort a la Vila Joiosa (Marina Baixa) la setmana passada: "Aquest traïdor i criminal va convertir-se en un cadàver moral des del moment que va planejar el seu brut i terrible crim".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha afirmat que "l'assumpte no forma part de l'agenda del govern rus" i ha assegurat que Madrid encara no ha informat Moscou del cas. Des d'Ucraïna, el secretari del Consell de Seguretat i Defensa Nacional, Oleksei Danilov, ha confirmat que van convidar el desertor a quedar-se en territori ucraïnès quan va decidir abandonar les files russes. "Aquí hauria estat protegit", ha lamentat Danilov.

Segons els mitjans ucraïnesos, Kuzminov va desertar a l'agost i va fer pública la seva deserció en un acte públic en què animava els seus companys de files a seguir el seu exemple. La televisió pública russa va afirmar que hi havia una ordre per liquidar el soldat al setembre. El cos de Kuzminov, que va aparèixer en un garatge de la Vila Joiosa, presentava sis impactes de bala, segons ha revelat la Guàrdia Civil, i diversos testimonis afirmen que els assassins van passar-li per sobre amb el vehicle amb què van fugir. El cadàver portava documentació que no es corresponia a la de Kuzminov (segons algunes fonts feia servir una identitat falsa), però fonts properes a la intel·ligència militar ucraïnesa han confirmat que es tracta del desertor.

stats