Internacional 26/02/2020

El govern espanyol eleva a "moderat" el risc de contagi del coronavirus a l'Estat

Sanitat descarta controls als aeroports perquè considera que "no són prou eficaços"

Laia Forès
2 min
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

MadridEspanya ha augmentat de "baix" a "moderat" aquest dimecres el risc de contagi del coronavirus a l'Estat, tot i que el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha matisat que el nivell de risc depèn de les zones. "Allà on s'han detectat casos i en l'entorn de les persones afectades, el risc és clarament moderat" o fins i tot elevat, ha subratllat Simón, però a la resta dels indrets el risc pot ser baix.

L'augment del risc decretat pel govern espanyol s'explica perquè tots els últims casos detectats són de persones que havien estat a Itàlia, país que ja compta amb més de 300 persones infectades amb el Covid-19 i amb el qual Espanya manté llaços molt intensos.

Simón ha comparegut després de la reunió del comitè de seguiment per donar detalls sobre els casos detectats . El responsable d'Alertes i Emergències Sanitàries ha explicat que la situació "està controlada", i ha fet una crida a la calma. Ni són necessàries mascaretes, ha subratllat Simón, ni calen més mesures als aeroports.

No hi haurà controls als aeroports

Com ja va fer aquest dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, Fernando Simón ha descartat mesures als aeroports com ara el control de temperatura dels viatgers procedents dels països de risc. Segons el ministeri, mesures d'aquest tipus són "poc eficaces" perquè "creen una falsa sensació de seguretat que fan que les mesures internes es puguin relaxar". A més, moltes de les persones contagiades tenen símptomes molt lleus, de vegades sense febre, que fan difícil detectar el contagi amb un simple test de temperatura a l'aeroport.

stats