Internacional 10/02/2014

Neix The Intercept, el primer portal exclusiu de filtracions de Snowden

El periodista Glenn Greenwald llança la primera revista digital amb documents de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units

Ara
1 min

BarcelonaEl projecte del periodista Glenn Greenwald, crear una plataforma que difongui les filtracions de Edward Snowden, ja és una realitat. L'organització First Look, finançada pel fundador d'eBay, ha llançat aquest dilluns The Intercept, la primera revista digital amb documents de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels Estats Units.

A més de Greenwald, Laura Poitras i Jeremy Scahill coordinen el projecte. Poitras es va reunir també amb Snowden a Hong Kong i disposa des de llavors un llapis de memòria amb tota la informació de la NSA.

En la presentació de la revista digital, els tres editors destaquen que la missió "a curt termini" del portal és "molt important: oferir una plataforma i una estructura editorial on es pugui informar de les filtracions de Snowden". També destaquen que durant els últims set mesos, els periodistes que han informat d'aquests documents de la NSA "han estat amenaçats de forma recurrent per tot tipus de funcionaris del govern". "Res d'això podrà aturar les periodisme que estem fent", asseguren.

The Intercept s'ha estrenat amb dos reportatges. El primer, signat per Scahill i Greenwald, mostra una sèrie de documents on s'assenyala que la NSA utilitzava mètodes poc fiables per localitzar individus arreu del món per assassinar amb 'drones', avions no tripulats, "matant, com a resultat, gent innocent".

La revista digital també publicarà articles d'opinió i d'anàlisi, a més de les filtracions.

stats