Publicitat
Publicitat

El PP acusa TV3 de banalitzar la violència de gènere amb el documental 'L'endemà'

El grup popular traslladarà al CAC i al Parlament Europeu preguntes sobre l'emissió del film d'Isona Passola

El Partit Popular acusa TV3 de banalitzar la violència de gènere amb la pel·lícula 'L'endemà', dirigida per Isona Passola, que la cadena va emetre aquest dimecres. En unes declaracions efectuades al Parlament, el portaveu dels populars, Enric Millo, ha considerat "indecent i immoral" que la pel·lícula faci una metàfora en la qual una parella trenca –Catalunya deixa Espanya–, i l'home reacciona de manera agressiva.

Millo ha criticat que una pel·lícula coproduïda per TV3 "frivolitzi, banalitzi i utilitzi de manera indecent la violència de gènere". A més, ha avançat que el seu grup impulsarà diferents mesures perquè s'analitzi l'emissió d'aquesta pel·lícula a la televisió pública catalana.

Els populars han impulsat una proposta de declaració institucional del Parlament que demana condemnar i reprovar l'emissió per "banalitzar la violència de gènere i utilitzar el sentiment de dolor, impotència i patiment com a base argumental per reforçar un posicionament polític". A la vegada, també han anunciat que promouran propostes de resolució a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i a la d'Igualtat. En aquesta última, hi sol·licitaran la compareixença de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.

El Partit Popular també demanarà al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) un informe sobre la pel·lícula i, a través del seu eurodiputat, Santi Fisas, impulsarà preguntes al Parlament Europeu sobre l'emissió del film per part de TV3.

'L'endemà' està plantejat com un documental en què quatre joves busquen respostes a través d'entrevistes amb experts de diferents àmbits com Xavier Sala i Martín, Germà Bel, Salvador Cardús i Raül Romeva. Aquestes opinions es complementen amb situacions dramatitzades en què diferents joves es pregunten què passaria l'endemà que Catalunya es declarés independent.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT