Mèdia 05/08/2019

Una actriu de 'The rookie' deixa la sèrie per assetjament sexual i discriminació racial

Afton Williamson ha denunciat que les seves queixes van ser ignorades pels responsables de la ficció

Ara
2 min
Afton Williamson ha denunciat situacions d'assetjament sexual i discriminació racial durant el rodatge de la sèrie

BarcelonaL'actriu Afton Williamson va anunciar ahir que abandona la sèrie 'The rookie', que actualment s'emet a Telecinco, arran de les situacions d'assetjament sexual i discriminació sexual que ha patit des que va començar la producció. Així, Williamson, que interpreta l'agent en pràctiques Talia Bishop, no apareixerà en la segona temporada d'aquest drama policíac protagonitzat per Nathan Fillion, conegut pel seu paper a 'Castle'.

En una publicació al seu perfil d'Instagram, Williamson ha explicat que va ser víctima de comentaris inapropiats pràcticament des del primer dia de rodatge. "Durant el rodatge de l'episodi pilot vaig patir discriminació racial, vaig ser objecte de comentaris racistes per part del departament de perruqueria i vaig patir 'bullying' per part dels productors executius", ha explicat en una publicació a la xarxa social. L'actriu detalla que el mal tracte que rebia per part del cap de departament de perruqueria va escalar progressivament fins al punt que aquest la va assaltar durant la festa de final de rodatge de la primera temporada.

A més, assegura que va ser víctima d'assetjament sexual per part d'un actor que feia una aparició puntual en la sèrie. En aquest cas, els responsables de la sèrie van assegurar que l'actor seria acomiadat, però a final de temporada Williamson va descobrir que no ho havien fet i que havia de compartir escenes amb ell. L'actriu assegura que va preguntar al 'showrunner' què havia passat i aquest li va reconèixer que no l'havien acomiadat i que no havia explicat a recursos humans la situació.

De totes les situacions d'assetjament i discriminació que va patir Williamson, només va tenir conseqüències l'atac sexual per part del cap del departament de perruqueria, que va ser acomiadat. En canvi, l'actriu denuncia que mai es va fer res per aturar els comentaris racistes anteriors. "Després de la meva denuncia al 'showrunner', mai es va posar en marxa el protocol de recursos humans ni es va fer cap investigació".

Tot i que els responsables de la sèrie li van assegurar que estaven prenent mesures, Williamson assegura que quan es va anunciar el rodatge de la segona temporada encara no havia començat cap investigació, motiu pel qual ha decidit abandonar la sèrie.

Després que Williamson fes pública la seva denúncia, la productora de 'The rookie', eOne, va anunciar que ha iniciat una investigació per aclarir les acusacions. "Ens prenem molt seriosament aquest tipus de denúncies. Hem iniciat una investigació independent i no seria apropiat fer comentaris sobre ella en aquests moments", expliquen en un comunicat.

stats