Periodisme
Mèdia 20/10/2022

Albert Llimós, premi Àlex Lliteras per la investigació sobre el cas Benaiges

El jurat ha destacat el reportatge com a exemple del paper fiscalitzador dels mitjans amb el poder

1 min
Albert Llimós a la gala del premi Àlex Lliteras

BarcelonaEl reportatge de l’ARA 20 anys d’abusos d’un exentrenador del Barça en una escola, que treia a la llum les pràctiques abusives i les vexacions d’Albert Benaiges, ha estat reconegut avui amb el premi Àlex Lliteras, un guardó que busca l’excel·lència en l’àmbit del periodisme esportiu. El jurat del premi ha remarcat que el treball d’Albert Llimós, responsable de l’àrea d’Investigació de l’ARA, és un exemple de la tasca de fiscalització del poder que ha de dur a terme el periodisme. “És una gran feina d’investigació”, ha recalcat el jurat. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El premi Àlex Lliteras, que enguany celebra la seva segona edició i que està coorganitzat per MoraBanc Andorra, el Diari d’Andorra i Ràdio Televisió d’Andorra, està dotat pel govern d’Andorra amb 4.000 euros per al guanyador i 1.000 euros per a l’accèssit, que aquest any ha sigut per al documental audiovisual El cas CF. Reus. Buscant el culpable, elaborat per Andreu Rauet Munté, Víctor Gómez Piñol i Adrià Tella Pascual. En aquest se n’ha destacat la professionalització del projecte tot i que es tracta d’un reportatge elaborat per estudiants de periodisme.

El periodisme d'investigació és una de les prioritats del diari ARA, motiu pel qual fa dos anys va fer una aposta per reforçar aquesta àrea. Albert Llimós lidera aquest projecte, del qual han sortit reportatges com la investigació feta amb Núria Juanico Llumà sobre els abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida que ha donat lloc al documental d'Isabel Coixet El sostre groc.

stats