Televisió
Mèdia 04/10/2023

El CAC reclama a Pedrazzoli el retorn de la llicència de 8TV

El canal, que té deu dies per al·legar, està pendent d'anar a negre per ordre de l'administrador concursal

2 min
Nicola Pedrazzoli, director de la cadena de televisio 8TV.

BarcelonaUn nou clau s’afegeix al taüt de la televisió privada a Catalunya. 8TV, en concurs de creditors, ha rebut la instrucció de l’administrador judicial de deixar d’emetre el pròxim 15 d’octubre, després de guanyar una pròrroga in extremis instada per una petició del Govern. Ara és el Consell de l’Audiovisual de Catalunya qui li complica encara més qualsevol opció de supervivència a les ones, ja que l’organisme regulador li reclama que retorni la llicència amb la qual emet (i que dona dret a impulsar o rellogar tres canals més).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entrar en concurs de creditors, com va fer al setembre, és causa automàtica de revocació de la concessió. El fet, però, és que el CAC ja aplicava pressió a 8TV des del gener, mes en què va deixar d’emetre Fibracat, una de les ofertes que arribava a les pantalles a través del múltiplex gestionat per Edicat, l’empresa comprada per l’empresari Nicola Pedrazzoli al Grupo Godó. La crisi es va agreujar mesos després, amb la desaparició de Barça TV, un altre canal rellogat que ajudava a finançar 8TV amb la seva aportació d’1,4 milions d’euros. El CAC exigia que el múltiplex funcionés a ple rendiment –és a dir, amb quatre canals– però Edicat es limitava a replicar el seu canal principal en les altres ubicacions al dial.

A partir d’aquest expedient iniciat, Pedrazzoli té deu dies per presentar al·legacions i retenir la llicència. Un cop expiri aquest termini, el següent ple del Consell pot decidir l’anul·lació del permís, amb efectes immediats. Si això es consuma, caldrà anar a negre immediatament. Això en el cas que no arribi abans l’ordre d’apagada que emana de l’administrador concursal. Mentrestant, 8TV segueix amb la seva programació de mínims, amb pel·lícules i repeticions. Malgrat això, ahir va marcar un 0,9%, lleugerament per sobre de la seva mitjana la temporada anterior, quan tenia programes com El Circ, El Fax de 8TV o El pentàgon.

stats