Plaja: “L’escot no m’incomodava, això sí”

La portaveu del Govern respon en un escrit a Twitter sobre la polèmica del seu escot

2 min
Dues captures de pantalla de la intervenció de la portaveu del Govern, ptricia Plaja, aquest matí a TV3

BarcelonaLa portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha pronunciat –a desgrat– sobre la polèmica escena viscuda a TV3, quan durant una entrevista a Els matins l’equip del programa va decidir apujar-li l’escot que portava, sense demanar-li permís. En una carta compartida a les xarxes socials, titulada L'escot no m'incomodava, això sí, la periodista mostrava la seva decepció: “L'escot de la portaveu del govern no n'ha provocat cap de crisi, però sí una polèmica tant absurda com evitable. No l'he buscat, no l'he volgut i no hi he contribuït. Per això fins ara no n'he dit res”.

Plaja nega que sentís cap incomoditat, ja que arran de la polèmica TV3 va emetre un tuit on s’afirmava: “Hem resolt en directe una situació que percebíem incòmoda per a l’entrevistada, perquè ella mateixa s’ajustava el top”. En canvi, la versió de la portaveu, que qualifica la controvèrsia de “retrògrada”, és diferent.

“La brusa escotada que vaig triar per a anar a una entrevista a la televisió no em feia sentir incòmoda. Escriure sobre els meus pits en aquest article, sí”, detallava. “Però parlem-ne. I que això serveixi perquè demà cap dona hagi de donar explicacions sobre la mida del seu escot en particular o sobre la seva estètica, en general. La brusa que em vaig posar no em feia sentir incòmoda ni abans ni durant la meva intervenció”.

Això sí, sobre les acusacions de censura que es van sentir, en algun tuit de la xarxa i en una posterior intervenció de Mayka Navarro al mateix programa, Plaja aclareix: “Tampoc quan a mitja entrevista van entrar a recol·locar-me l'escot em vaig sentir censurada. Perquè no vaig entendre què passava i perquè estava concentrada en intentar fer balanç d'aquest primer any com a portaveu, però sobretot perquè volia anunciar que aquest estiu es posa en marxa un nou format que permetrà a qualsevol catalana o català preguntar directament al Govern sobre tots els temes que interessen i afecten la gent”.

En el seu escrit, es narra la confusió del moment: “«¿Se m'ha vist un pit?», vaig preguntar mentre professionals de vestuari em recol·locaven la brusa. Ningú em va contestar. «¿Se m'han vist els pits?», vaig tornar a repetir. Però estàvem en directe i no hi havia temps per a les explicacions que van venir després i que ja són públiques. Algú va pensar, erròniament, que no estava còmoda i amb la millor de les intencions van intentar arreglar-ho. I jo m'ho crec. Però la decisió no va ser encertada i d'això ja no hi ha dubte perquè si no, no n'estaríem parlant”.

Plaja ja va protagonitzar una polèmica fa unes setmanes quan, en roda de premsa del Govern, el periodista Xavier Rius d’E-notícies, i a compte del gag retirat del Bricoheroes sobre Letícia i Elionor, va etzibar: “¿Vostè s’imagina que jo li digués que m’agradaria que me la llepés vostè o me la llepés una menor?” En la carta oberta, Plaja conclou: “Hem de deixar d'opinar de l'escot de la portaveu, i de la que no ho és, si no ens ho han demanat. Els comentaris no desitjats sobre els nostres cossos, els pits, el pes, la talla dels pantalons, el cul, la panxa, el color de les ungles, el maquillatge massa fort o inexistent ens avergonyeixen, ens incomoden”.

stats