Guardons
Mèdia 30/01/2023

Manel Alías, als Premis Nacionals de Comunicació: "Tal com estan les coses, tenim guerra per temps"

El reporter de TV3 ha rebut el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació

2 min
El corresponsal Manel Alías, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl periodista de TV3 Manel Alías ha assegurat avui que la guerra d'Ucraïna està lluny d'acabar-se. Ho ha dit durant l'entrega del Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació, que ha rebut ex aqueo amb tots els periodistes, càmeres i professionals de la informació que han cobert el conflicte per als mitjans de comunicació catalans. "És una feina dura i que s'ha de fer, però tant de bo aquesta especialització de corresponsal de guerra desaparegui perquè la trobo de l'Edat Mitjana, pràcticament", ha manifestat durant l'entrega del guardó.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més d'Alías, els Premis Nacionals de Comunicació que atorga la Generalitat de Catalunya han reconegut la trajectòria d'Olga Viza, un dels grans referents del periodisme esportiu. La periodista ha assegurat que mai s'ha sentit pionera de res, malgrat que habitualment es parla d'ella com una de les primeres periodistes d'esport dones. "Òbviament, sé comptar, i quan vaig entrar a Miramar només hi havia tres dones, però no ens sentíem pioneres. Sabíem que érem poques i vèiem la cara dels esportistes, que se'ls obrien els ulls. Érem la novetat", ha reflexionat. La periodista considera que les periodistes que van venir després d'ella i altres companyes es van trobar amb una situació més difícil, ja que per a molts caps homes la proliferació de professionals femenines era vista com una invasió.

En la cerimònia també s'ha entregat el Premi Nacional de Comunicació Publicitària a la marca d'automoció Cupra.

Durant l'entrega dels premis, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la feina dels mitjans públics. "És important que a Catalunya puguem disposar d'informació de primera qualitat. Per sort tenim uns mitjans públics, tant d'àmbit català com local, d'una altíssima qualitat", ha assegurat.

stats