Mèdia 04/11/2021

La Marató aposta per la coralitat i tindrà 30 presentadors

Lídia Heredia, Raquel Sans i Laura Rosel seran algunes de les cares conegudes que es posaran al capdavant del programa

A.P.
2 min
Lídia Heredia / TV3

BarcelonaL'edició d'aquest any de La Marató, que se celebrarà el 19 de desembre, serà més coral que mai. Segons ha anunciat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, enguany la cita solidària, dedicada a la salut mental, no tindrà un únic presentador o una parella de conductors, sinó que en tindrà 30, una xifra rodona amb la qual piquen l'ullet al 30è aniversari del programa. D'aquesta manera, la responsabilitat de presentar el programa es repartirà entre moltes cares conegudes de la casa, com ara Lídia Heredia i Raquel Sans; Laura Rosel; Núria Solé i Roger de Gràcia; Gemma Nierga i Ramon Gener; Xavi Coral i Espartac Peran; Ariadna Oltra i Òscar Dalmau; Jordi Basté i Mònica Terribas; Toni Cruanyes i Ana Boadas; Josep Cuní i Helena Garcia Melero; Albert Om, Antoni Bassas; Ramon Pellicer; Carles Francino o Quim Masferrer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com és habitual, La Marató arrencarà a Catalunya Ràdio, on El suplement i Roger Escapa, el seu presentador, donaran el tret de sortida a un dia intens en què es vol conscienciar la població catalana sobre la importància de tenir cura de la salut mental. Les malalties mentals eren el tema previst per al 2020, però finalment es va canviar pel coronavirus a causa de la pandèmia.

Segons els experts, una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida. A més, es considera que el 50% d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins anys després, cosa que pot degenerar en problemes greus al llarg de tota la vida. Des de l'organització recorden que al món hi ha mil milions de persones que tenen algun tipus de problema de salut mental i que es tracta de malalties amb una càrrega personal, familiar i social molt alta.

stats