Mèdia 01/11/2017

'20 minutos' acomiada el dibuixant Eneko després de vetar-li dues vinyetes crítiques amb el govern del PP

El ninotaire també s'havia mostrat solidari amb la República Catalana a través de Twitter

Ara
1 min
Una de les vinyetes que Eneko de las Heras assenyala que '20 minutos' no va publicar al paper

BarcelonaEl dibuixant Eneko de las Heras ha estat acomiadat de '20 minutos', tal com ell mateix ha explicat a Twitter. "'20 minutos' m'ha comunicat que prescindeix dels meus dibuixos. Una abraçada als meus companys. Seguim", ha escrit el veneçolà.

De las Heras, a qui sempre s'ha conegut dins el sector com a simplement Eneko, treballava a '20 minutos' des que va començar la publicació, el 2001. Tot i que sempre havia tingut un estil reivindicatiu a escala social, els últims dies havia sigut especialment incisiu amb relació a la violència policial a Catalunya durant el referèndum de l'1-O. Nascut a Caracas el 1963, el ninotaire no havia amagat mai la seva voluntat de treballar per una tercera república a Espanya, cosa que l'havia fet mostrar-se partidari de la proclamació de la República Catalana.

En un tuit d'avui mateix, l'humorista gràfic ha assegurat que no ha rebut cap explicació de '20 minutos' sobre l'acomiadament, però apunta indirectament als possibles motius en afegir al tuit algunes vinyetes que "no han sigut publicades al paper".

stats