La periodista Mònica Bernabé, de l'ARA, candidata al premi José Couso

Els altres aspirants són Pablo González, Víctor García Guerrero i Érika Reija

2 min
Mònica Bernabé

BarcelonaLa periodista de l'ARA Mònica Bernabé és una de les aspirants a guanyar el XVIII Premi José Couso de Llibertat de Premsa, segons han anunciat avui el Colexio Profesional de Xornalistas de Galícia i el Club de Premsa de Ferrol, organitzadors del guardó. A més de Bernabé, també són candidats al premi Pablo González, Víctor García Guerrero i Érika Reija. Les votacions per decidir el guanyador del guardó s'han obert aquest dijous per als membres d'aquestes entitats i es tancaran el pròxim 7 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els organitzadors del premi han destacat la feina que Bernabé ha fet a l'Afganistan, país en el qual la periodista va ser corresponsal durant gairebé vuit anys. Després d'haver estat la cap d'Internacional de l'ARA, actualment Bernabé forma part de l'equip d'investigació i grans reportatges del diari. A més, com a especialista en l'Afganistan va ser l'encarregada de cobrir i explicar les conseqüències de la caiguda de Kabul amb una sèrie de reportatges especials.

Pel que fa a la resta de candidats, Pablo González es troba actualment empresonat a Polònia, país que l'acusa d'espionatge en favor dels russos. El periodista, que treballa com a freelance per a mitjans com La Sexta o el diari Gara, va ser detingut quan estava cobrint la invasió russa d'Ucraïna. Segons ha denunciat el seu advocat, Gonzalo Boye, el reporter està incomunicat des de fa gairebé dues setmanes, quan el van detenir.

Els organitzadors també han remarcat la feina de Víctor García Guerrero i Érika Reija, tots dos periodistes de TVE. El primer és l'enviat especial de la televisió pública al conflicte bèl·lic d'Ucraïna, mentre que la segona n'ha estat la corresponsal a Moscou fins que el govern rus va aprovar la llei que criminalitza la feina dels periodistes.

stats