Reconeixement
Mèdia 30/06/2023

La periodista sahrauí Ebbaba Hameida guanya el premi María Luz Morales de periodisme feminista

El reportatge explica les situació de les dones a l'Afganistan dels talibans

ARA
1 min
Ebbaba Hameida

BarcelonaLa periodista sahrauí Ebbaba Hameida ha estat reconeguda amb el sisè premi de periodisme feminista María Luz Morales, dotat amb 2.000 euros i un guardó de l'artista Raquel Aznar. Hameida ha estat premiada pel reportatge de RTVE Afganistán, un año después. La muerte en vida de las afganas bajo los talibanes, un treball que mostra l'impacte que ha tingut en la vida de les dones afganeses la presa de control de Kabul per part dels talibans. El premi es va entregar aquest dijous a la tarda a la CIBA (espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista), a Santa Coloma de Gramenet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 1.000 euros i un guardó de Raquel Aznar, ha anat a parar a Carol Espona i Isabel Ojeda per un reportatge d'Informe semanal titulat Destinos forzosos, dedicat als matrimonis forçats.

El premi María Luz Morales el convoquen l'Observatori Cultural de Gènere i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració de l'ARA i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Enguany, el jurat ha estat format per Maribel Cárdenas (directora de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora del diari ARA), Marta Corcoy (presidenta de l'ADPC), Rosa Cerarols (directora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra), Gemma Lienas, Lluís Reales i M. Àngels Cabré.

stats