Mèdia 23/05/2017

‘Jornada’, un nou diari pròxim a l’esquerra alternativa

La nova publicació, que tindrà versió digital i en paper, es començarà a publicar a finals d'any i es distribuirà a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears

Ara
1 min
Promouen ‘Jornada’, un nou diari pròxim a l’esquerra alternativa

BarcelonaAquest dimecres es presentarà a València el projecte per a un nou diari generalista, que es dirà Jornada, que segons els seus promotors es distribuirà arreu dels Països Catalans. La seva directora serà la periodista Laia Altarriba i tindrà tant versió digital com edició en paper, de 24 pàgines entre setmana. També comptarà amb tres redaccions -al País Valencià, a Catalunya i a les Balears- i una plantilla d’una trentena de treballadors, 18 dels quals seran periodistes.

El diari serà pròxim a l’esquerra alternativa i vol ser “una eina comunicativa independent dels poders”. Per això compta amb una base cooperativa de més de 150 socis inicials que han reunit un total de 100.000 euros, tot i que admeten que necessiten arribar al milió per arrencar el projecte. Jornada es començarà a distribuir a finals de la tardor vinent i el seu objectiu és arribar a tenir entre 8.000 i 10.000 subscriptors arreu dels Països Catalans.

En una entrevista publicada ahir a Crític, Altarriba assegurava: “No volem ser el mitjà de la CUP a Catalunya, ni dels comuns a Barcelona ni de Més a Mallorca ni de Compromís o Podem al País Valencià”.

stats