Mèdia 24/02/2016

Quatre finals per a una sèrie

‘El Príncipe’, l’últim gran èxit de ficció de Telecinco, inicia avui el seu comiat

Albert Castellví Roca
3 min
Quatre finals per a una sèrie

BarcelonaAcabar bé una sèrie no sempre és fàcil. Moltes produccions d’èxit, des de Nissaga de poder o Los Serrano fins a Lost, van deixar un mal regust a alguns dels seus seguidors, que consideraven que l’últim capítol no havia estat a l’altura. Però l’equip de guionistes d’El Príncipe s’ha hagut d’enfrontar a aquest repte fins a quatre vegades, ja que va rebre l’encàrrec d’escriure quatre desenllaços diferents per a la ficció.

Les quatre versions es van rodar i es van presentar als directius de Telecinco perquè fossin ells els que escollissin, en funció de les preferències de l’audiència, com volien que s’acabés la sèrie. Des de la cadena afirmen que la decisió ja s’ha pres, però de moment la mantenen en secret: ahir, en la presentació de l’estrena dels últims capítols de la ficció, els actors asseguraven que encara no els han revelat com es resoldran les trames.

En qualsevol cas, el compte enrere fins a descobrir com s’acaba El Príncipe està a punt de posar-se en marxa. Aquesta nit, a les 22.30, Telecinco reprèn l’emissió de la sèrie amb l’estrena del primer dels vuit capítols que quedaven pendents de la segona i última temporada, que arriben amb gairebé mig any de retard. Aquesta segona etapa, de 18 episodis, es va estrenar l’abril de l’any passat, i, tal com estava previst, es va aturar després de 10 entregues, just abans de l’estiu. La cadena va anunciar que les emissions es reprendrien a la tardor, però els seus seguidors hauran hagut d’esperar fins avui per saber com continua la història.

Ambientada a la ciutat de Ceuta -i, més concretament, al barri d’El Príncipe, que li dóna nom-, la sèrie segueix dos agents de policia, Fran Peyón (José Coronado) i Javier Morey (Álex González), que treballen per desarticular una suposada cèl·lula jihadista. La falta de confiança inicial entre ells dos i la relació sentimental que neix entre Morey i la Fátima (Hiba Abouk), germana d’un narcotraficant i promesa amb un empresari corrupte, compliquen la situació. Entre els elements pendents de resoldre en aquest tram final de la ficció hi ha el segrest d’una altra germana de la Fátima per part d’un grup terrorista i un suposat complot del CNI per liquidar l’agent Morey.

Segons els responsables de la sèrie, totes les trames acabaran convergint en un únic fil argumental que es desenvoluparà al llarg dels dos últims episodis, en “una frenètica cursa contrarellotge” que desembocarà en un dels quatre finals previstos. “Tots són igual de potents”, assegurava ahir Abouk. Malgrat tot, els espectadors que no quedin satisfets amb l’opció escollida per Telecinco tindran la possibilitat de descobrir les altres propostes imaginades pels guionistes comprant els DVD de la sèrie, on es recolliran els quatre desenllaços.

El Príncipe es va estrenar el febrer del 2014, i els 5.654.000 espectadors que va aconseguir aquell primer dia la van convertir en la millor estrena de ficció a Telecinco en nou anys. A més, tots els capítols emesos fins ara -tant els de la primera temporada com els del primer tram de la segona- van liderar la seva franja a Espanya. Això es completa amb un premi Ondas a la millor sèrie, l’any 2014, entre altres guardons. Malgrat aquest èxit, Mediaset i la productora Plano a Plano s’han mantingut fidels a la idea inicial de limitar la sèrie a només dues temporades -l’única concessió va ser allargar la segona fins als 18 episodis, en comptes dels 13 habituals-, de manera que a l’abril El Príncipe.

stats