Novetats a les plataformes

Les 15 sèries del 2024 a les quals cal seguir la pista

Noms com Emma Stone, Juliette Binoche, Kate Winslet o Adam Scott protagonitzen les estrenes més atractives

7 min
Les sèries més esperades del 2024

BarcelonaLa vaga d'actors i guionistes del 2023 va fer que el final de l'any s'esllanguís pel que fa a les novetats seriòfiles, ja que moltes van quedar relegades per més tard. Així, el 2024 arriba farcit fins a dalt de sèries d'estrena amb grans noms, però també de retorns il·lustres com ara True detective, que té nova temporada amb Jodie Foster en el paper principal, la segona part del true crime The Jinx, o la nova entrega de La casa del dragón. Alhora, serà l'any del retorn de Los Bridgerton. Més enllà de vells coneguts, de totes les sèries que arribaran en els mesos vinents repassem les 15 novetats que més criden l'atenció.

1.
'The curse'

SkyShowtime / 5 de gener

Emma Stone i Nathan Fielder

La burocràcia de la gestió dels drets d’emissió ha fet que aquesta peculiar sèrie –considerada als Estats Units entre les millors del 2023– sigui la primera estrena de pes del 2024. Amb Emma Stone al capdavant, és una producció ideal per als espectadors que van gaudir amb How to with John Wilson i The Rehearsal, ja que totes tres comparteixen un dels seus creadors, Nathan Fielder. Stone i Fielder són la Whitney i l'Asher Siegel, una parella acabada de casar que vol crear un conjunt d'habitatges respectuosos amb el medi ambient a la comunitat d'Española, a Nou Mèxic. Un excèntric productor de realities shows hi veurà una oportunitat per crear un programa que acaba atrapant la parella en una teranyina de decisions qüestionables tant èticament com moralment. Emma Stone aspira a endur-se el Globus d'Or a la millor actriu dramàtica de televisió pel seu paper amb la sèrie i podria fer doblet si també guanya el guardó per la seva actuació a la pel·lícula Poor things.

2.
'Mr. & Mrs. Smith'

Amazon Prime Video / 2 de febrer

Donald Glover i Maya Erksine en una escena de la sèrie

La pel·lícula Senyor i senyora Smith es va guanyar un lloc a la història de la cultura pop per ser la cinta que va propiciar que Angelina Jolie i Brad Pitt s'enamoressin i ell trenqués la seva relació amb Jennifer Aniston. Més enllà de les xafarderies, era una pel·lícula d'espies que podia donar molt de si. Això és el que pensa Donald Glover, que després d'aconseguir el reconeixement de la crítica amb Atlanta, ha fet una adaptació televisiva de la cinta i ha convertit la història en un híbrid d'acció i comèdia romàntica. A més d'escriure el guió, Glover n'és el protagonista. Ell és un espia casat en un matrimoni concertat amb una altra espia, interpretada per Maya Erksine. Amb les seves noves identitats, el John i la Jane Smith hauran de dur a terme cada setmana una nova missió d'alt risc, a més de gestionar la seva relació personal. L'aparició de sentiments romàntics farà que les coses siguin molt més complicades del que esperaven. Serà Mr. & Mrs. Smith la versió romcom de The Americans?

3.
'Masters of the air'

AppleTV+ / 26 de gener

Austin Butler en un moment de la sèrie històrica

Considerada la continuació de Band of brothers i The Pacific, Masters of the air, també produïda per Steven Spielberg i Tom Hanks, se centra en un grup d'una divisió de bombarders que lluiten contra l'Alemanya nazi. La superproducció mostra les conseqüències emocionals i psicològiques que va tenir la guerra per a aquests homes, interpretats entre d'altres per Austin Butler (nominat a l'Oscar com a millor actor per Elvis) o Ncuti Gatwa, actual Dr. Who i el carismàtic Eric de Sex education.

4.
'Sangre y dinero'

Filmin / 30 de gener

Vicent Lindon

Filmin, la plataforma de confiança quan volem bones produccions europees, arrenca l'any amb l'estrena d'aquest thriller francès basat en l'estafa més gran de la història del país gal. Protagonitzada per Vincent Lindon i Olga Kurylenko, explica com cinc petits delinqüents van aconseguir un botí de 5.000 milions de dòlars en sis mesos. "La nostra sèrie és al mateix temps un thriller, una investigació financera, un debat social, una cerca espiritual i un estudi d'usos i costums", assegura el director Xavier Giannoli.

5.
'Feud: Capote vs. The Swans'

HBO / 7 de febrer

Naomi Watts com Babe Paley, un dels cignes de Truman Capote

De totes les produccions de l'hiperactiu Ryan Murphy segurament una de les més reeixides era Feud: Bette and Joan, que explicava l'enemistat entre Bette Davis i Joan Crawford. Hem hagut d'esperar molt temps per tenir una nova entrega d'aquesta sèrie antològica, però sembla que l'acte de fe tindrà recompensa. Murphy viatja al Nova York més glamurós per explicar un dels grans enfrontaments de la literatura i l'alta societat de Manhattan: la batalla entre Truman Capote i els seus cignes, les seves adorades amigues de la high society a les quals va trair explicant els seus secrets en la novel·la inconclusa Answered prayers, de la qual va publicar diversos extractes. L'estol de cignes és quasi marejant: Naomi Watts, Demi Moore, Diane Lane, Chloë Sevigny, Calista Flockhart i Molly Ringwal. El britànic Tom Hollander serà Capote.

6.
'Elsbeth'

Movistar+ / Data per confirmar (estrena a Estats Units el 29 de febrer)

Carrie Preston reprèn el personatge d'Elsbeth Tascione

Tot i que va acabar el 2016, The good wife segueix donant rendiments en forma de spin-off. Després de The good fight, els creadors de la sèrie, Robert i Michelle King, s'han tret de la màniga una nova ficció esqueix, en aquest cas donant protagonisme a la sempre excèntrica Elsbeth Tascioni, advocada de mètodes singulars que ja apareixia en l'univers d'Alicia Florrick. En la nova proposta, Elsbeth deixa enrere la seva carrera a Chicago i es trasllada a Nova York, on col·laborarà amb la policia com a investigadora. Els King tornen a unir humor surrealista i comentari social i polític.

7.
'The new look'

AppleTV+ / 14 de febrer

Juliette Binoche en el paper de Coco Chanel

Juliette Binoche, Glenn Close, John Malkovich o Maisie Williams són alguns dels noms que formen part de l'espectacular repartiment del drama d'època que explica els anys en què París es va convertir en l'epicentre de la moda de la mà de Christian Dior. L'auge del dissenyador coincideix amb el declivi d'un altre dels referents del disseny francès, Coco Chanel. Ells dos, i altres dissenyadors com Pierre Balmain o Cristóbal Balenciaga, intenten inventar la moda moderna en el París ocupat pels nazis. A banda de l'estol d'actrius i actors, destaca una banda sonora a càrrec de Jack Antonoff, productor de Taylor Swift, amb versions de temes populars de principis de segle XX interpretats per Florence Welch, Lana del Rey i Nick Cave, entre d'altres.

8.
'Reina Roja'

Amazon / 29 de febrer

Vicky Luengo

Partir d'un llibre supervendes sembla que hagi de ser una garantia d'èxit per a una sèrie. La gran aposta espanyola d'Amazon per al 2024 s'emmarca dins d'aquesta estratègia. Vicky Luengo es posa en la pell d'Antonia Scott, protagonista de la popular trilogia de Juan Gómez Jurado. Ella és la persona més intel·ligent del món, una qualitat que va fer que es convertís en la reina roja d'un projecte policial secret que li va arruïnar la vida. Un assassinat i un segrest faran que l'organització es reactivi i l'Antonia haurà de treballar amb Jon Gutiérrez, un policia basc força temperamental al qual dona vida Hovik Keuchkerian.

9.
'Ripley'

Netflix / 4 d'abril

Andrew Scott es posa en la pell del personatge creat per Patricia Highsmith

Netflix també confiarà en un nom literari per aquest 2024. Es tracta de Ripley, l'estafador creat per Patricia Highsmith que ja va ser portat al cinema per Anthony Minguella el 1999. Andrew Scott, el conegut capellà de Fleabag, és Tom Ripley, un estafador professional que arriba a Itàlia a principis dels anys 60 amb l'encàrrec de convèncer el fill descarrilat d'un home ric de tornar a casa. Les primeres imatges compartides per Netflix, totes en blanc i negre, anticipen una producció extremadament elegant i estètica. Més enllà de Scott, que es troba en plena efervescència professional amb la seva nominació al Globus d'Or per All of us strangers, la sèrie compta amb Dakota Fanning, que interpreta una americana que desconfia de l'afabilitat de Ripley.

10.
'The Gentlemen'

Netflix / Data per confirmar

Theo James

Una altra pel·lícula que es transforma en sèrie. Guy Ritchie porta a la petita pantalla la seva història de mafiosos anglesos. Theo James, que viu un moment de renovada popularitat gràcies a The White Lotus, és Eddie Horniman, l'hereu inesperat de l'imperi de cànnabis construït pel seu pare. Assetjat per diversos caps mafiosos que reclamen la seva part, l'Eddie intenta mantenir la seva família allunyada del món criminal fins que li comença a agafar el gust a moure's per terrenys pantanosos. Completen el repartiment Vinnie Jones i Joely Richardson.

11.
'The Regime'

HBO / 4 de març

Kate Winslet

En els últims anys, Kate Winslet li ha trobat el gust a la televisió. Després de Mare of Easttown i I am Ruth, l'actriu britànica estrena un nou projecte per al seu lluïment televisiu, la minisèrieThe Regime. En aquesta ocasió, Winslet es posa a la pell de la cancellera d'un règim europeu en descomposició. La producció, rodada a Àustria i el Regne Unit, segueix tot el que passa durant un any dins del palau presidencial. The Regime té uns quants pesos pesants al darrere: Stephen Frears n'és el director, mentre que Hugh Grant, Andrea Riseborough, i Martha Plimpton tanquen el repartiment.

12.
'Mary and George'

SkyShowtime / 8 de març

Julianne Moore i Nicholas Galitzine

Definida com un "psicodrama històric" i candidata a sèrie més sexual de l'any, Mary and George se centra en els estratagemes de Mary Villiers per convertir el seu fill George en l'amant del rei Jaume I d'Anglaterra. Les arts conspiratives de Villiers van fer possible que la família prosperés. Van deixar enrere els seus orígens humils i es van convertir en els personatges més influents i rics de la cort anglesa.

13.
'El caso Asunta'

Netflix / Data per confirmar

Candela Peña interpreta Rosario Porto

El cuerpo en llamas ha estat un dels èxits de públic de Netflix del 2023, tot i que no de crítica. Seguint la seva pauta, la plataforma té previst estrenar el 2024 un altre relat ficcionat d'un nou crim de sang que va commocionar la societat espanyola, l'assassinat d'Asunta Basterra l'any 2013, quan tenia 12 anys. Candela Peña i Tristán Ulloa donen vida a Rosario Porto i Alfonso Basterra, pares de la criatura i condemnats a 18 anys de presó per la seva mort. Com va passar amb el crim de la Guàrdia Urbana, aquest cas també va ser objecte d'un documental de true crime, Lo que la verdad esconde: El caso Asunta, rebut amb entusiasme per part de la crítica.

14.
'The Penguin'

HBO / Data per confirmar

Colin Farrell

Marvel potser està en hores baixes, però això no vol dir que les plataformes hagin renunciat a seguir farcint els seus catàlegs amb ficcions sorgides del món del còmic. Una de les grans apostes d'HBO pel 2024 és la sèrie protagonitzada pel Pingüí de DC Comics i Batman. De nou, un Colin Farell irreconeixible es posa a la pell del gran mafiós de Gotham. L'acompanyen en aquesta nova aventura Cristin Miliotti (Cómo conocí a vuestra madre), Michael Kelly (House of cards) i Michael Zegen (Marvelous Mrs. Maisel). La sèrie tindrà vuit episodis.

15.
'The perfect couple'

Netflix / Data per confirmar

Nicole Kidman

Nicole Kidman continua la seva relació d'amor amb la televisió i aquest any estrenarà l'adapatació de la novel·la d'Elin Hilderbrand que barreja assassinats i amor. Eve Hewson (Flora and son) és Amelia Sacks, una dona que està a punt de casar-se amb el fill d'una de les famílies més riques de Nantucket. La seva sogra, a la qual dona vida Kidman, és una novel·lista que no ha gastat gaires diners perquè el casament sigui la boda de l'any, un objectiu molt difícil d'aconseguir quan apareix un cadàver a la platja on ha de celebrar-se la cerimònia. També formen part del repartiment Isabelle Adjani, Liev Schreiber, Dakota Fanning i Meghann Fahy (The white lotus).

stats