Plataformes

SkyShowtime, la nova plataforma de 'streaming': quant costa i quines sèries hi podreu veure

El nou servei oferirà sèries com 'Yellowstone' i '1923', protagonitzades per Kevin Costner i Harrison Ford, respectivament

3 min
Harrison Ford i Helen Mirren a '1923'

BarcelonaL'ecosistema de plataformes de streaming s'amplia una mica més a partir d'aquest dimarts. SkyShowtime –que inclou continguts d'estudis com Universal, Paramount o Dreamworks, i serveis com Showtime i Peacock– arriba a l'estat espanyol amb l'esperança de fer-se un forat en un sector que comença a témer que la seva bombolla exploti. La cursa per aconseguir nous subscriptors és cada cop més cruenta: Netflix acaba de tancar l'aixeta als comptes compartits i HBO Max es prepara per a un canvi de marca que s'ha de completar els pròxims mesos. En un sector tan competitiu, què ofereix SkyShowtime als espectadors? Repassem els punts bàsics del nou servei.

Quin preu té

Oferta de llançament a un cost molt baix

A l'hora de subscriure's a un nou servei de streaming un element essencial per prendre la decisió és el cost. SkyShowtime tindrà una tarifa de 5,99 euros mensuals. Ara bé, amb motiu del llançament, la plataforma ha posat en marxa una oferta per a temps limitat de 2,99 euros mensuals per a tota la vida. Per accedir a aquesta oferta, que comença avui i estarà vigent fins al 25 d'abril a les 23.59 hores, s'ha de fer la subscripció a través de la pàgina Skyshowtime.com. Aquesta oferta no es pot combinar amb d'altres, com per exemple una prova gratuïta o altres ofertes especials.

El preu de sortida de SkyShowtime se situa en la franja baixa del mercat. És inferior al de Netflix (la seva tarifa més barata i amb anuncis és de 5,49 euros); HBO Max (8,99 euros), AppleTV+ (6,99 euros), Disney+ (8,99 euros) i Filmin (7,99 euros). Només Amazon Prime Video ofereix un preu més baix: 4,99 euros.

Dispositius

Quants i quins poden usar la plataforma

L'aplicació de SkyShowtime està disponible per a iOS, tvOs, dispositius Android, Android TV, Google Chromecast i televisors intel·ligents LG i Samsung. Segons detalla el servei, la plataforma pot ser utilitzada al mateix temps per tres dispositius com a màxim.

Comptes

Es pot compartir?

En les seves normes d'ús, la plataforma especifica que SkyShowtime pot ser usada per diverses persones d'una mateixa llar. Tot i que parla d'una única llar, no prohibeix explícitament que es pugui compartir amb persones que no viuen amb qui paga el compte. "Vostè continuarà sent responsable de qualsevol activitat (inclosa l'activitat de qualsevol membre de la seva família) al compte de SkyShowtime per part de persones a qui (directament o indirectament) hagi posat a disposició el compte o la seva contrasenya", detalla.

La plataforma ofereix la possibilitat d'establir fins a cinc perfils d'usuaris diferents.

Quines sèries tindrà?

'Yellowstone'

El western de Kevin Costner

Els protagonistes de 'Yellowstone'

És una de les sèries més populars als Estats Units i, per fi, estarà disponible en streaming. Yellowstone, que ja va per la cinquena temporada, narra la guerra de la família Dutton per defensar les seves terres i el seu ranxo, el més gran dels Estats Units. Kevin Costner, guanyador del Globus d'Or com a millor actor per aquesta sèrie, interpreta el patriarca del clan.

'1883'

El primer 'spin-off' de 'Yellowstone'

La protagonista de '1883'

L'èxit de Yellowstone va provocar que el seu creador, Taylor Sheridan, decidís continuar explorant l'univers de la família Dutton. El primer spin-off de la sèrie es trasllada a finals del segle XIX per explicar els orígens del clan i la seva odissea cap a Montana a la cerca d'una vida millor.

'1923'

Més 'Yellowstone' amb Harrison Ford i Helen Mirren

Harrison Ford en una escena de '1923'

Harrison Ford li ha agafat el gust a la televisió en els últims temps. Actualment protagonitza la comèdia Teràpia sin filtro (AppleTV+), però l'actor va debutar a la televisió a finals del 2022 amb el segon spin-off de Yellowstone, 1923. La seva parella a la ficció té tanta solera com ell: és la britànica Helen Mirren. En aquest cas, la sèrie explica les experiències de la família Dutton durant els anys de la llei seca i els inicis de la Gran Depressió.

'Funny woman'

Dones humoristes als anys 60

Gemma Arterton a la sèrie

Una de les propostes interessants del catàleg de SkyShowtime és l'adaptació de la novel·la Funny girl, de Nick Hornby. Gemma Arterton interpreta Barbara Parker, que abandona una carrera als concursos de bellesa per intentar convertir-se en còmica i seguir les passes de la seva ídola, Lucille Ball. Té una primera temporada de sis episodis.

'Frasier'

La sitcom que no es podia veure enlloc

Frasier: La sofisticada elit de Seattle

L'èxit de Doctor en Alaska a Filmin demostra que les sèries antigues encara tenen tirada, sobretot si fa temps que no estaven disponibles en cap plataforma. Fins a l'arribada de SkyShowtime, Frasier formava part d'aquest il·lustre club. Els fans del psiquiatre radiofònic esnob estan d'enhorabona i podran recuperar les onze temporades que té la comèdia.

'Bosé'

El biopic del polèmic cantant

P+ BOSE KA Manos Horizontal NO TITLE

Una de les grans estrenes de la plataforma serà la sèrie sobre la vida de Miguel Bosé, que estarà disponible a partir del 3 de març. El cantant, que sempre ha volgut protegir molt la seva intimitat, ha col·laborat amb la ficció, que teòricament ha de servir per mostrar la seva cara menys coneguda.

stats