Audiències
Mèdia 01/08/2015

TV3 es manté líder al juliol però les privades li trepitgen els talons

La 1 obté la pitjor dada de l'any i torna a quedar per darrere de Cuatro

Ara
3 min
Carles Prats i Núria Solé presenten el 'Telenotícies migdia'

BarcelonaTV3 ha estat el canal de televisió més vist a Catalunya durant el mes de juliol, però el seu avantatge ha quedat reduït a només unes quantes dècimes respecte de Telecinco i Antena 3, que amenacen de passar-li al davant durant l'agost, tradicionalment el mes més complicat per a la pública catalana. L'allargament de la temporada regular fins a la penúltima setmana ha permès a TV3 salvar la primera posició que manté des del setembre en un mes en què l'any passat, en un estiu nefast –i amb la competència del Mundial de futbol–, va ser tercera. Tot i així, ha perdut 1,6 punts en relació amb el juny, en què havia assolit el rècord de l'any amb un 13,3% de quota de pantalla. De fet, l'11,7% obtingut ara empitjora en una dècima el resultat del juliol de l'any passat i suposa la dada més baixa des del 10,2% de l'agost, mínim històric de la cadena.

El descens de TV3, però, ha anat acompanyat d'una caiguda –molt més suau– de Telecinco, que ha passat de l'11,7% del juny a l'11,3% del juliol. Això li ha impedit aconseguir la primera posició, però la situa a només quatre dècimes del lideratge. De totes maneres, el canal de Mediaset ha vist amenaçat el segon lloc, ja que Antena 3 ha mantingut la trajectòria a l'alça i ha passat del 10,8% a l'11,1%, de manera que està situada a 0,2 punts de Telecinco i a només 0,6 de TV3, cosa que representa la distància més curta entre les tres primeres classificades en tota la temporada.

Pel que fa a la quarta posició, hi ha hagut un canvi destacat, ja que Cuatro ha superat La 1, un fet que fins ara només havia passat una vegada, al novembre, quan el canal de Televisió Espanyola (amb un 7%) va caure fins a la sisena plaça, per darrere tant de Cuatro (amb un 7,1%) com de La Sexta (7,2%). En aquest cas ha estat només el canal de Mediaset el que li ha passat al davant, tot i que la diferència és una mica més gran, de tres dècimes. La pública ha repetit el 7% que havia obtingut llavors –en el que és la seva pitjor dada de l'any, amb quatre dècimes menys que al juny i set menys que fa dos mesos–, mentre que Cuatro ha guanyat una dècima i s'ha situat en el 7,3%. Això li ha permès, a més, obrir la distància més gran respecte a La Sexta en més d'un any, ja que el canal d'Atresmedia ha baixat 0,7 punts de cop, fins al 6,1% –la dada més baixa des de l'estiu passat– i se situa, per tant, a 1,2 punts del seu principal rival.

Pel que fa a 8TV, el final de temporada de '8 al dia' i l''Arucitys', les dos grans pilars de la seva oferta, l'han fet caure fins al 2,5%, vuit dècimes menys que el mes anterior i nou per sota del juliol de l'any passat.

Per la seva banda, els canals temàtics de TV3 perden, en conjunt, quatre dècimes, com a conseqüència especialment del descens de l'Esport3, que ha caigut de l'1,1% al 0,8%. També baixa, dues dècimes, el Super3/33, que es queda amb un 1,4%, mentre que el 3/24 és l'únic que millora: de l'1,4% del juny ha passat a l'1,5%.

stats