Audiències
Mèdia 01/09/2014

TV3 obté a l'agost el seu mínim històric d'audiència, amb un 10,2%

El canal públic repeteix el tercer lloc del juliol, per darrere d'Antena 3 i Telecinco

Ara
2 min

BarcelonaL'estiu ha estat tradicionalment la principal pedra a la sabata de TV3 pel que fa als resultats d'audiència, però mai fins ara la televisió pública catalana havia tancat un mes amb un resultat tan baix com el d'aquest agost: 10,2% de quota de pantalla mitjana. Curiosament, després de dos estius en què havia estat capaç de salvar prou còmodament la primera posició, aquest any la caiguda de TV3 ha estat més forta que mai i no només ha marcat el seu mínim històric, sinó que acumula ja tres mesos consecutius sense liderar –després d'haver ocupat el primer lloc 22 dels 23 mesos anteriors–, i tant al juliol com a l'agost ha estat tercera.

Fa un mes, TV3 havia tingut una mitjana de l'11,8% de 'share', de manera que havia quedat una dècima per sota d'Antena 3 (11,9%) i poc més d'un punt per darrere de Telecinco (12,9%), que s'havia beneficiat de l'impuls del Mundial de futbol. Però durant l'agost –i ja sense la competència del Mundial– el canal públic s'ha deixat 1,6 punts més i no ha tingut cap opció de competir amb les privades espanyoles: Antena 3 ha liderat amb un 12,7% i Telecinco ha estat segona amb un 11,1%. Això sí, la tercera plaça no s'ha vist amenaçada en cap moment, ja que la quarta classificada en aquest rànquing, La 1, s'ha quedat amb un 7,4%, tot i guanyar 4 dècimes en relació amb el juliol. També ha pujat Cuatro –del 6,2% al 6,5%–, mentre que La Sexta es manté immòbil al 5,8%.

La resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no han seguit la tendència a la baixa de TV3, i fins i tot han millorat resultats: el 3/24 ha passat de l'1,3% a l'1,4% –un dels seus millors registres històrics–, mentre que l'Esport3 ha millorat dues dècimes, fins a l'1,2%. El Super3/33 es manté estable amb un 1,8%. Per la seva banda, 8TV, sense Josep Cuní ni Alfons Arús, ha experimentat l'habitual descens de cada estiu i s'ha quedat amb un 2,3%, sis dècimes menys que al juliol.

stats