Mèdia 06/06/2018

TV3 roda una sèrie per a aquesta tardor

Pablo Derqui i Mercedes Sampietro protagonitzaran 'Si no t'hagués conegut', creada per Sergi Belbel

Ara
3 min
Mercedes Sampietro i Pablo Derqui, a 'Si no t'hagués conegut'

BarcelonaTV3 ha començat a rodar aquesta setmana la sèrie 'Si no t'hagués conegut', que la cadena té previst estrenar aquesta tardor. Sergi Belbel és el creador de la ficció, que estarà protagonitzada per Pablo Derqui i Mercedes Sampietro i que TV3 defineix com un "drama romàntic".

'Si no t'hagués conegut' gira a l'entorn de l'Eduard (Derqui), un home de negocis de mitjana edat casat amb l'Elisa (Andrea Ros), amb qui té dos fills. La seva vida, fins llavors feliç, fa un gir inesperat quan, indirectament, provoca una desgràcia que el colpeix brutalment. Ningú del seu entorn és capaç d'apaivagar-li el dolor, fins que apareix una dona misteriosa (Sampietro) que l'ajuda a recuperar, de mica en mica, les ganes de viure.

Amb la posada en marxa d'aquest nou projecte, que s'està gravant a Sant Cugat del Vallès, TV3 garanteix que la ficció tornarà a tenir presència al seu 'prime time' a l'inici de la pròxima temporada. La crisi de l'IVA va fer que la televisió pública es quedés sense cap sèrie per al trimestre actual, i a mitjans d'abril el cap de ficció i cinema de la cadena, Oriol Sala-Patau, va reconèixer en declaracions a l'ARA que no tenia clar que es pogués tenir a punt cap nova producció per a la tardor. Va explicar, això sí, que el seu departament tenia "els deures fets", amb projectes a punt de posar-se en marxa tan bon punt la direcció els donés llum verda. Si bé descartava poder estrenar cap sèrie a principis de setembre, coincidint amb l'arrencada de la temporada, sí que esperava poder-ho fer "a mitjans d'octubre". Ara per ara TV3 no ha posat cap data concreta d'estrena a 'Si no t'hagués conegut'.

L'anunci de l'inici del rodatge arriba cinc dies després que Brauli Duart –que fins aquest dilluns exercia les funcions de president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)– revelés al Parlament que el nou Govern aprovarà els pròxims dies destinar als mitjans públics una partida extraordinària de 20,4 milions d'euros per pal·liar els efectes de la crisi de l'IVA. Duart no va precisar a què es destinarien aquests diners, però, abans i tot que s'hagi aprovat formalment el pagament, la Corporació ja ha reprès la seva activitat en l'àmbit de les produccions externes, que havia quedat pràcticament paralitzat a causa de la falta de recursos.

Televisió i teatre

Amb 'Si no t'hagués conegut', Sergi Belbel torna a treballar per a TV3 22 anys després d'haver format part de l'equip de guionistes de 'Secrets de família'. Des de llavors havia col·laborat puntualment amb alguna sèrie de la cadena pública, però en general havia mantingut poc contacte amb el mitjà televisiu fins al 2014, quan va ser un dels creadors de la sèrie d'Antena 3 'Sin identidad'.

Aquesta nova sèrie, però, va vinculada a un espectacle teatral que Belbel va estrenar a l'abril a Madrid, i que es titulava 'Si no te hubiese conocido'. Ell mateix va dirigir el muntatge, que protagonitzaven Marta Hazas i Unax Ugalde.

En el cas de la sèrie, Belbel n'ha escrit el guió conjuntament amb Cristina Clemente i Roc Esquius, mentre que la direcció ha quedat en mans de Kiko Ruiz Claverol ('Kubala, Moreno i Manchón', 'Ventdelplà'), amb la col·laboració de Joan Noguera. Clemente i els dos directors ja havien treballat amb Belbel a 'Sin identidad'. Igual que la ficció d'Antena 3, 'Si no t'hagués conegut' és una producció de la catalana Diagonal TV, responsable també de títols com 'Infidels', 'Isabel' o 'La catedral del mar', actualment en emissió a Antena 3 i que properament es veurà a TV3. La producció també té el suport del departament de Cultura.

A banda de Derqui, Sampietro i Ros, el repartiment de la sèrie està format per Paula Malia, Javier Beltrán, Montse Guallar, David Vert, Muguet Franc, Abel Folk, Sergi López, Miquel Garcia, Eli Iranzo, Mariona Schilt, Olalla Escribano i Òscar Jarque.

stats