Mèdia 02/09/2016

El 'Via Lliure' de RAC1 guanya tres hores

El programa dels caps de setmana, presentat per Xavi Bundó, s'emetrà de set del matí a dues del migdia

Núria Juanico
3 min
El 'Via Lliure' de Rac 1 guanya tres hores

BarcelonaEl 'Via Lliure' creix. El programa matinal de caps de setmana de RAC1, presentat per Xavi Bundó, guanya tres hores i s'emetrà de set del matí a dues del migdia. Així ho ha anunciat aquest divendres l'emissora durant la presentació de la nova temporada. El canvi és fruit de la fi de 'La primera pedra' de Jordi Margarit, que al juliol es va acomiadar de la graella de RAC1. Aquest programa s'emetia de sis a vuit del matí i de dotze a dues del migdia. Tot i això, 'La primera pedra' no desapareixerà de la graella de RAC1. L'emissora ha repensat el programa, que el proper curs radiofònic s'emetrà els caps de setmana a les sis del matí i anirà a càrrec de Noemí Polls.

Durant la presentació de la temporada, RAC1 també ha avançat algunes novetats que incorporaran els programes de l'emissora. 'El món a RAC1', conduït per Jordi Basté, suma l'exlíder d'ICV Joan Herrera, l'economista Clara Ponsatí i la periodista Andrea Mármol. Una altra de les novetats de les tertúlies serà 'El tuit de la tertúlia', en què Nacho de Sanahuja analitzarà cada dia un tuit davant dels tertulians.

Així mateix, el programa tindrà una nova secció que s'anomenarà 'La revolta dels pares' i ha fitxat Santi Segurola perquè encapçali un espai de música. A banda, s'afegirà una secció de videojocs i Eduard de Batlle conduirà 'La pista de Batlle', cada dia just abans de les vuit. "Hi haurà moltes més veus i ens adaptarem més a l'actualitat", ha afirmat Basté, que dilluns tornarà al capdavant d''El món a RAC1'.

El 'Versió RAC1', a càrrec de Toni Clapés, opta per donar continuïtat als seus continguts la temporada vinent, que serà la vintena del programa. Com a canvi principal, Clapés ha destacat que "els divendres el públic serà convidat a berenar". El proper curs radiofònic, el 'Versió RAC1' passarà el relleu a 'Islàndia', el programa d'Albert Om i una de les principals novetats de la graella de l'emissora. "Volem acompanyar la gent en una hora en què acaba la feina i torna cap a casa", ha dit el periodista, que treballarà al costat de Maria Xinxó. Entre els continguts del nou espai, que s'emetrà entre les set i dos quarts de nou del vespre, hi haurà una secció sobre el 'tupper' de l'endemà a càrrec de la xef Núria Arnau i un espai perquè els oients "puguin saludar, dedicar una cançó a algú i explicar la seva història".

Per la seva banda, el 'No ho sé' de Joan Maria Pou s'avança mitja hora i començarà a dos quarts de nou del vespre. En paral·lel, Pou seguirà al capdavant de les retransmissions d''El Barça juga a RAC1', que aquesta temporada celebrarà l'emissió número 1.000. El 'Tu diràs' també arrencarà mitja hora abans, a dos quarts d'onze de la nit, i ho farà amb Roger Saperas al capdavant. Els dies de Champions, el programa d'esports incorporarà una taula amb tres entrenadors: Natàlia Arroyo, Marc Carmona i Lluís Carreras. A més, sumarà una secció semàntica amb Franc Domènech i l'exentrenador del Barça de bàsquet, Xavi Pasqual, també tindrà un espai.

Els migdies es mantenen sense canvis a la graella amb 'La competència', d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau, que inclouran nous personatges i sintonies, com també una secció renovada del Jean Paul Desgrava que s'anomenarà 'Follow o unfollow'. Pel que fa a 'La segona hora', presentat per Quim Morales, el programa començarà cada dia "rondinant per alguna cosa" amb Jair Domínguez i tindrà una nova secció conduïda per Xavier Pérez Ezquerdo. Amb la marxa de Candela Figueras del programa, 'La segona hora' ha fitxat Núria Carné com a productora.

En l'àmbit informatiu, l'emissora dóna continuïtat al '14/15', que precedirà 'El primer toc' amb Raül Llimós. Aquest programa d'esports s'allargarà fins a les tres de la tarda, de manera que el 'Tot és possible' perd mitja hora. L'espai d'Elisenda Camps, que suma Emma Aixalà a l'equip, s'emetrà fins a les quatre de la tarda.

stats