Novetat
Mèdia Videojocs 11/08/2023

‘Moving Out 2’ o com fer que una mudança sigui divertida

L’esbojarrat videojoc familiar de simulació de mudances presenta una nova entrega amb més humor i caos i en què segueix sent vital el treball en equip

3 min
Art principal de 'Moving Out 2'

Benvinguts al vostre nou lloc de treball! A Moving Out 2, el jugador forma part de la plantilla d’una empresa de mudances i ha d’intentar ser el millor P.E.D.O. (Personal Especialitzat en Desplaçament d’Objectes). Com ja es pot intuir, la seriositat no forma part d’aquest títol i l’humor esbojarrat i absurd serà un recurs constant en el desenvolupament de la història que dona forma al videojoc. L’objectiu principal de cada nivell és aparentment senzill: moure tots els elements indicats d’un habitatge –mobles, caixes, objectes i fins i tot mascotes– a la furgoneta en un temps límit. Però res és el que sembla a primera vista.

Un dels principals desenvolupadors va tenir la idea per crear aquest joc quan estava ajudant un amic a fer la mudança i va fixar-se en un seguit de situacions curioses, com manipular objectes gegants entre més d’una persona per passar per una corba impossible o fer un Tetris a l’ascensor per optimitzar els viatges. Amb la idea al cap, el projecte es va anar fent gran i va portar dos estudis independents a cooperar per tirar-lo endavant: els suecs DevM Games i els australians SMG Studio. Amb el treball en equip dins del seu ADN, la primera part va arribar distribuïda per Team 17 i va ser tot un èxit dins l’entorn dels jocs cooperatius.

El més important és carregar els elements indicats a la furgoneta

Cooperar: al sofà o en línia

L’element més divertit del joc segueix sent el multijugador, compartir l’experiència amb família o amics. Si el joc presenta una situació ja de per si caòtica, el fet d’haver de treballar en equip dona peu a la fórmula perfecta de joc cooperatiu explosiu. El cronòmetre de cada nivell marcarà el ritme i s’haurà d’escollir bé quina estratègia seguir per encabir tots els elements a la furgoneta abans s’esgoti el temps. Amb aquesta premissa, els jugadors s’han de repartir les zones de la casa, llançar-se caixes per estalviar temps o moure els objectes més grossos entre més d’una persona. No serà pas fàcil coordinar-se per arrossegar un sofà de quatre places amb chaise-longue per un passadís estret.

El títol compta amb multijugador local de fins a 4 jugadors, però Moving Out 2 ofereix com a novetat la possibilitat de jugar en línia per als que no puguin compartir l’experiència al sofà de casa en companyia. Aquesta opció comptarà amb multiplataforma, conegut com a cross platform, que dona l'opció de connectar persones a una mateixa partida tot i jugar des d’un hardware diferent. També per als que es trobin amb un repte massa complicat –o que directament prefereixin jugar al títol en solitari–, se seguiran oferint diverses opcions d’assistència per poder gaudir de tot el joc i el seu humor sense barreres.

La segona entrega porta les mudances a noves dimensions

El multivers de les mudances

La seqüela de Moving Out descarrega la proposta amb la seva estètica simpàtica i una nova colla de personatges excèntrics (en major i menor mesura). Als jugadors els esperen molts més nivells i escenaris en noves dimensions del multivers, però també es recuperaran algunes de les localitzacions més estimades de la primera entrega. Més trencaclosques impossibles, nous objectes per moure, nous ginys amb què interactuar i noves maneres de jugar. Moving Out 2 empaqueta més i millor que l’original, així que cal fer estiraments i desempolsar l’uniforme i els guants, que hi ha molta feina per fer. Per fi ve de gust fer una mudança!

Nota final: hi haurà presència de gnoms de jardí, però no en podem donar detalls per ara o podrien començar a sospitar...

  • Gènere: Trencaclosques, acció
  • Llançament: 15 d’agost
  • Plataformes: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One
  • Classificació: +3
  • Desenvolupador: SMG Studio i Devm Games
  • Distribuïdora: Team 17
Un dels tràilers de 'Moving Out 2'
stats