Mèdia 08/03/2016

'Vienes o voy': Mediaset agafa avantatge en la lluita per quedar-se Bertín Osborne

El grup ha registrat dos noms de programa amb la intenció d'apropiar-se del format de TVE 'En la tuya o en la mía'

Albert Castellví
2 min
Bertín Osborne amb Juan y Medio al capítol d'aquest dimecres d''En la tuya o en la mía'

BarcelonaEn la batalla entre els canals privats per apropiar-se de Bertín Osborne i el seu programa 'En la tuya o en la mía' un cop el presentador abandoni Televisió Espanyola, Mediaset ha agafat avantatge. Aquest dilluns, el grup que engloba Telecinco i Cuatro va sol·licitar el registre de dos títols de programa a l'Oficina de Patents i Marques, per iniciar ja els tràmits de cara a una futura incorporació del presentador.

Els noms que el grup vol quedar-se són 'Vienes o voy' i 'Vienes tú o voy yo', dos títols que incideixen en una idea molt similar a la d''En la tuya o en la mía' i que fa referència a la premissa bàsica del format: el presentador i el convidat es troben per fer una entrevista a la casa d'un dels dos.

El nom actual del programa és propietat de la productora, Proamagna, però fa unes setmanes la cadena pública va demanar registrar el títol 'En la tuya o en la mía en TVE', amb l'objectiu de poder seguir utilitzant la mateixa marca fins i tot en cas que Osborne i la productora marxin. Per ara, aquesta sol·licitud està en tràmits, i podria ser rebutjada per les clares similituds entre aquest nom i el que ja té registrat Proamagna.

Segons el portal Bluper, més enllà d'aquest moviment per part de Mediaset, les negociacions entre el grup i Proamagna "estan avançades", i de fet aquest és el grup que té "més possibilitats" d'arribar a un acord amb la companyia, per bé que aquest cap de setmana Osborne va explicar que s'estava negociant també amb Atresmedia, Movistar+ i un canal de Miami.

En qualsevol cas, l'acord entre Proamagna i la nova cadena on vagi a parar el programa no es formalitzarà, com a mínim, fins a l'abril, ja que l'actual contracte que lliga la productora amb TVE no venç fins a finals d'aquest mes. Aquest document, a més, preveu que la televisió pública tindrà dret de tempteig, és a dir, que en cas que iguali o millori l'oferta d'una altra cadena per quedar-se el programa, la productora haurà de seguir vinculada a TVE.

'En la tuya o en la mía' es va estrenar al setembre i s'ha convertit en el format de més èxit de la graella de La 1. En una decisió sorprenent, però, el consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola va decidir, a finals de febrer, renovar el programa només per cinc capítols més, en comptes dels 18 que exigia la productora, que davant d'això va decidir trencar relacions amb TVE i buscar una nova cadena que acceptés les seves peticions.

De moment, però, hi ha set entregues més compromeses amb la pública, la primera de les quals s'emetrà aquest dimecres i tindrà com a convidat Juan y Medio. La previsió és que el programa s'acomiadi de La 1 el 20 d'abril.

stats