Mèdia 07/05/2013

Wert censura el reportatge de Telemadrid perquè li molesta "l'ús de la figura de Hitler per desqualificar"

El ministre d'Educació afirma que li desagrada especialment perquè "a ell li han aplicat també" aquesta comparació

Acn
2 min
El ministre Wert durant la sessió de control del govern espanyol el 07/05/2013

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha censurat aquest dimarts el reportatge emès per Telemadrid sobre la "perversió del llenguatge" perquè "sempre li ha molestat qualsevol forma d'ús de la figura de Hitler per desqualificar, des del pùnt de vista humà i moral, qualsevol personatge".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El ministre ha recordat que "a ell li han aplicat també" aquest adjectiu, en referència a les crítiques que ha rebut com a titular d'Educació. El reportatge equiparava Stalin i Hitler amb el president de la Generalitat, Artur Mas, o el líder de l'oposició a Catalunya, Oriol Junqueras.

Wert ha fet aquestes observacions en resposta a una pregunta de la senadora de CiU Montserrat Candini al ple del Senat. Candini ha recordat que l'espai de Telemadrid "va barrejar sense cap mirament Stalin, Hitler, Junqueras, i Artur Mas" en "un lamentable exemple d'atemptat". Per aquest motiu ha demanat a Wert que "com a ministre d'Educació" digui què opina sobre aquest vídeo perquè no pot ser aliè a la "banalització del nazisme i de l'Holocaust". Al seu torn, Wert ha recordat que la programació de Telemadrid no forma part de les seves competències, però ha assegurat que la seva opinió sobre el nazisme i l'Holocaust coincideix "al 100%" amb la de la senadora de CiU.

Wert també ha restat transcendència al dictamen del Consell d'Estat que establia que part de la nova llei orgànica de qualitat de l'educació (LOMCE) no s'ajusta a les competències del govern espanyol i que emplaçava el ministre a eliminar, per exemple, l'obligació de la Generalitat de pagar les escoles privades dels alumnes que sol·licitin educació en castellà com a llengua vehicular.

El seu ministeri ja va avançar que estudia alternatives a aquesta mesura per poder "garantir" el que entenen que és un dret de les famílies. La senadora Candini ha afirmat que l'actitud del ministre en aquesta qüestió és "incomprensible" perquè ha apostat per la "irracionalitat i la manca d'objectivitat" com ho demostra que "mai abans cap projecte de reforma educativa havia tingut un informe del Consell d'Estat d'aquesta magnitud".

Des del Senat, Wert ha assegurat que el dictamen del Consell d'Estat són "observacions de caràcter no fonamental" que "en cap cas tenen a veure amb la constitucionalitat de la norma" i que "plantegen diferents alternatives i solucions, per la qual cosa, segons el Tribunal Constitucional, és una millorable aplicació de la norma". En tot cas ha afirmat que són qüestions que "naturalment seran objecte de revisió" en el si del ministeri, i que abans de la presentació al consell de ministres "estaran solucionades".

stats