Continuem enmig d'un hivern molt caòtic a l'hemisferi nord. Els últims dies la neu ha arribat amb força a Grècia, on segons el servei meteorològic del país (HNMS) no nevava amb tanta força i de manera tan extensa des de feia dotze anys. L'emblanquinada ha arribat fins a la costa i ha deixat imatges de postal a Atenes. En alguns llocs del nord del país s'han arribat a -28 graus, la temperatura més baixa des del 1962. El vent i la neu han causat talls de llum tant en zones continentals com en moltes illes. La nevada que afecta l'est d'Europa també va deixar una bona emblanquinada a Istanbul i en moltes regions de Turquia.

A l'altra punta de l'hemisferi, als Estats Units també hi ha fortes nevades en latituds semblants a les de Sevilla i Tànger. A Texas la fredorada es considera la causa de la mort de com a mínim vuit persones, el temporal ha causat talls de llum a més de 4 millions de persones. Les operadores de llum del sud dels Estats Units s'han vist obligades a fer talls de llum rotatius a causa de la forta demanda. També afecten Mèxic, on ahir dilluns 4,7 milions d'usuaris es van quedar sense llum. Ciutats com Oklahoma City han rebut més de 60 cm de neu en tot l'hivern, unes dades que s'acosten al rècord d'aquesta ciutat que data de l'hivern del 1947-48.

Tot plegat s'emmarca en un hivern en què les fredorades han afectat amb força molts indrets de l'hemisferi nord a causa del debilitament del vòrtex polar.

L'Acròpoli d'Atenes, tenyida de blanc.
Istanbul amb una cap de neu aquest cap de setmana
Istanbul amb una cap de neu aquest cap de setmana
Kapandriti, a Grècia, ahir dilluns
Neu a Oklahoma City
Gent jugant amb la neu a Ciudad Juárez
Neu a Oklahoma City
Nevada forta a Atenes
Nevada forta a Atenes
Nevada forta a Atenes
Nevada forta a tocar d'Atenes
stats