Tovallons negres 15/04/2024

Història d’aquesta foto d’Instagram

2 min
Una ampolla de vi en una imatge de recurs.

El gastrònom Rafa Puigdendoles es treu les ulleres i se les ajusta al cap, com si fossin de sol, per llegir la invitació. Amb la mirada guerxa i esperançada observa a quina taula l’han col·locat. Envermelleix de ràbia quan veu que no és a la principal, a la dels foodies veterans. L’han posat amb tot d’influencers escanyolits, d’aquests que fan tiktoks i vídeos divertits sobre vins de menys de deu euros. ¿L’han posat a la taula dels sense colesterol?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

S’asseu, hieràtic. Amb els veterans (tots plens de triglicèrids) hi ha Maria Assumpta Brou, de la secció Cómeme del seu diari rival, i José Carlos de la Mirabolina, que fa el pòdcast El beber no ocupa lugar. Els cambrers, esclar, corren cap a ells i els pregunten primer si volen quedar-se les xapes del cava i després si voldran dir unes paraules. “I tu, qui ets?”, li pregunta la noia prima que seu al seu costat. En Rafa Puigdendoles, ofès, observa si la copa que li han posat està prou neta. Res li agradaria més que donar una lliçó a algú. Comença a beure vi.

Queixala una de les croquetes i, de seguida, li fa una foto a l’altra. Un primer pla, perquè sense voler ha tacat les estovalles quan sucava pa. Ui! Li ha quedat borrosa. En farà una altra, encara de més a prop. S’aplica a penjar-la al seu Instagram abans que algun d’aquests figatoves li copiï el pla. Aix, calla, que les ha penjat totes tres. És igual. Més varietat.

Aquesta és l’explicació per la qual, avui, a l’Instagram d’en Puigdendoles hi ha tres fotos borroses, incomprensibles, on el primer pla d’una fulla de julivert, per efecte de l’objectiu, sembla una planta d’oficina. El filtre de color tropical fa que la torrada de pa es vegi vulcanitzada i la fulla de ruca sembli un cuc de dibuixos animats. Això sí, a sota hi ha dotze hashtags. Wineporn, Imthefoodie, Jesuislesomm i Lovingfood, entre d’altres.

Empar Moliner és escriptora
stats