Opinió 15/06/2013

'The Brown sisters'

i
Tatiana Sisquella
2 min

Tafanejant per Facebook em vaig trobar amb un d'aquells exercicis que a molts ens hauria agradat dur a terme: quatre germanes s'havien fet una foto cada any durant 36 anys. A les imatges cadascuna d'elles està sempre en la mateixa posició i, per tant, és molt senzill anar veient com ha evolucionat físicament cada cara, cada cos i cada manera de mirar. El fotògraf va ser el marit de la més gran de les quatre i, des del 1975 fins al 2010, cada any duien a terme aquest breu ritual que ara s'ha convertit en una peça d'art.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A través d'aquesta sèrie de fotografies que porta com a nom The Brown Sisters , veiem com han evolucionat les modes a l'hora de vestir -vestits lleugers als 70, jerseis gruixuts als 80 i minimalisme al segle XXI- i les tendències en perruqueria -llisos, crepats, curts i despuntats-. Però sobretot, les 36 fotografies de les Brown Sisters amaguen un misteri etern, indesxifrable i captivador: el demà. El futur, impredictible i inimaginable. La resposta impossible a com seré quan sigui gran. Si mires l'última fotografia hi trobaràs quatre dones que ja passen dels 60 anys i que han viscut, han rigut, han patit, han dubtat. Són unes cares plenes de fets, de realitats i de moments que han agafat la forma d'una arruga, uns quants cabells blancs i algun quilo de més. Aleshores vas directament a la primera imatge de la sèrie i aquelles quatre senyores són quatre noietes plenes de ganes, de puresa i d'incertesa i t'adones que d'alguna manera són les mateixes, però alhora no ho són. L'exercici és vertiginós i apassionant. M'agrada topar-me amb aquestes coses a la xarxa. Em fan sentir que no estic sola i que, al final, a tot arreu ens importa el mateix: sortir a la foto.

Per cert, si teniu curiositat per veure les imatges, aquí us deixo el link: http://fraenkelgallery.com/portfolios/brown-sisters

stats