País Valencià 28/05/2013

El PP es manifestarà avui amb partits blaveros i d'extrema dreta contra l'alcalde de Burjassot

Els populars donen suport a la concentració contra "les polítiques catalanistes" del batlle Jordi Sebastià organitzada pel Grup d'Acció Valencianista i España 2000

Ara
2 min
AMENACES DURANT UNA LECTURA DE POEMES D'ESTELLÉS 
 Diversos membres del blavero Grup d'Acció Valencianista, d'España 2000 i de Yomus, la penya ultra del València Club de Futbol, van rebentar la setmana passada la lectura de poemes del difunt poeta Vicent Andrés Estellés que havia organitzat l'Ajuntament de la seva localitat, Burjassot, conjuntament amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

ValènciaEl Partit Popular de Burjassot participarà avui, a les set de la tarda, en la manifestació convocada per la Plataforma Valencianista a Burjassot contra "les polítiques catalanistes" de l'Ajuntament i contra el seu alcalde, Jordi Sebastià, de la coalició Compromís. Com ja va explicar l'ARA, aquest col·lectiu no està inscrit en el registre d'associacions del municipi i al darrere hi ha el Grup d'Acció Valencianista (GAV) –pertanyent a la dreta regionalista, anticatalanista i secessionista– i el partit ultradretà España 2000.

Altres entitats i partits com Unió Valenciana, Renovació política, Valenciafeeedom.com o Estudiantes por la libertad, donen suport a la concentració que s'ha convocat a la plaça Emilio Castelar –davant de l'Ajuntament– una hora abans que comenci el plenari i que té el permís de la delegació del govern espanyol a València.

Segons els convocants, la manifestació, que porta per lema ''No volem un alcalde catalanista al nostre poble'', té com a objectiu protestar contra "les orgies catalanistes, la pujada d'impostos, els concerts proetarres, la gestió municipal deficient i la política cultural sectària" que, segons el cartell elaborat pels organitzadors, ha engegat Sebiastià des que és alcalde de Burjassot. La manifestació ha estat convocada massivament mitjançant les xarxes socials.

Durant el dia d'avui, molts polítics i partits del País Valencià han mostrat el seu suport a l'alcalde Jordi Sebastià, que fa mesos que rep amenaces per internet. Sobta, però, que el Partit Popular hagi donat suport a aquesta manifestació i comparteixi cartell amb grups que han reivindicat actes violents. Cap dirigent del PP s'hi ha pronunciat ni ha condemnat que l'agrupació local de Burjassot hagi decidit donar suport a aquest acte.

Aquesta manifestació és un més dels actes que durant les últimes setmanes s'han produït contra l'Ajuntament de Burjassot i la política valencianista de Jordi Sebastià. Fa dues setmanes, un grup de persones del GAV va intentar boicotejar un acte d'homenatge al poeta local, mort ara fa 20 anys, Vicent Andrés Estellés, i dos dies abans la seva escultura ubicada a la plaça Emilio Castelar va ser tacada amb pots de pintura.

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) també ha estat víctima dels atacs del GAV. La setmana passada, a la façana de casa seva, apareixien pintades que l'acusaven de "catalanista" per ser president de l'Acadèmia i que demanaven la desaparició de l'òrgan que regeix la normativa lingüística.

stats