País Valencià 15/09/2014

Cotino: “Si governa, l’esquerra obrirà pas a l’independentisme”

Europa Press
2 min

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, adverteix que “si el front antisistema governa a la Comunitat Valenciana obrirà pas a l’incendi de l’independentisme que ara ja tenim a les portes”. Creu que aquesta seria una de les conseqüències que tindria una hipotètica derrota del PP en les eleccions autonòmiques davant el “front antisistema” que formen el PSPV, Esquerra Unida i Compromís.

En un article publicat ahir en el seu blog personal, Cotino lamenta que “des de fa anys s’està sembrant a Catalunya, i fins ara a sectors minoritaris de la Comunitat Valenciana, el vent de l’independentisme” i adverteix: “Ja se sap que qui sembra vents cull tempestats”.

En la seua opinió, “la crisi econòmica ha afavorit” el creixement de l’independentisme, per la qual cosa insta els que creuen que l’Estat és “la suma de cadascuna de les comunitats autònomes” a defensar el sistema democràtic basat en la Constitució. “Això ens afecta a tots els espanyols, però molt especialment als valencians”, assegura.

Cotino destaca en el seu article que “no oblidar la història recent d’Espanya és un exercici indispensable per comprendre la situació actual i no caure en errors del passat” i recorda el procés constitucional, amb el qual “Espanya va poder ser reconeguda per tots els països del món, incorporar-se a la Unió Europea i entrar a la moneda única”.

Amb tot, el president de les Corts afirma que en aquest període constitucional hi ha hagut grups organitzats sorgits ja en la dictadura “que han procurat per tots els mitjans que el nou sistema emanat de la Constitució espanyola no funcionara”. En aquest punt, cita ETA, els Grapo i Terra Lliure: “Han volgut destruir el sistema de llibertats que la majoria dels espanyols ens havíem donat”.

stats