ELECCIONS MUNICIPALS

Bosch veu Puigcorbé tan transcendent per a Catalunya com Sean Connery per a Escòcia

L'alcaldable d'ERC afirma que encarna l'esquerra que creu que es pot "generar prosperitat amb el Mobile World Congress"

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimarts que el número dos de la seva llista per a l'Ajuntament, l'actor Juanjo Puigcorbé, té la mateixa transcendència que va tenir l'actor Sean Connery per al nacionalisme d'Escòcia, la seva terra natal: "El nostre Sean Connery és Juanjo Puigcorbé".

A l'esmorzar-col·loqui Primera Plana organitzat per 'El Periódico', ha recordat que Connery es va declarar partidari de la independència escocesa i es va involucrar en política, i creu que Puigcorbé pot exercir el mateix paper, i ha evocat una frase que una vegada li va dir un dirigent de l'Scottish National Party: "Els catalans no acabareu mai de sortir-vos amb la vostra fins que no tingueu el vostre Connery".

Bosch ha destacat que aquest fitxatge envia dos missatges als barcelonins: que ERC incorpora a les seves llistes gent de fora de la política, i que aposta per sectors que han evolucionat "des del catalanisme federalista fins a l'independentisme d'esquerres".

El candidat, que ha recordat que Puigcorbé va presentar l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero al míting de Barcelona en què va prometre que avalaria la reforma de l'Estatut, creu que l'actor representa el "progressisme culte" i demostra que ERC aposta per la cultura a Barcelona.

També ha destacat el fet que tanqui la llista el jutge Santiago Vidal, suspès pel seu esborrany de Constitució catalana: per a ell, això simbolitza que ERC treballarà perquè Barcelona tingui una "societat més justa".

Aliança amb Trias i Colau

Bosch és partidari que sigui alcalde de Barcelona el candidat més votat, pel qual rebutja que llistes menys votades s'aliïn per evitar-ho: "Sempre el més votat ha estat l'alcalde. És la fórmula més tradicional".

Tot i que ha mostrat el seu posicionament respecte als pactes per després de les eleccions, veuria "factible" arribar a un acord amb CiU i amb Barcelona en Comú, i ha recordat que una aliança d'aquest tipus –CiU, ERC i ICV– és la que governa Sant Vicenç dels Horts, municipi l'alcalde del qual és el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Projectes per a Barcelona

Sobre els seus projectes per a la ciutat, Bosch és partidari d'unir les dues línies de tramvia per la Diagonal perquè és la "línia més recta", tot i que ho parlaria primer amb els tècnics si fos alcalde, i no és partidari d'una altra consulta perquè ho decideixin els ciutadans perquè ja se'n va fer una.

Igualment, rebutja construir noves superfícies comercials "si no hi ha raons molt poderoses per fer-les", i ha apostat per impulsar una moratòria que freni els allotjaments turístics al cor de la ciutat, cosa que inclouria barris com la Barceloneta, el Raval, el Poble Sec i Sagrada Família. Ha assegurat que s'han de potenciar la ubicació d'aquests allotjaments i d'hotels als barris on no hi ha turistes, i ha defensat la importància d'aquest sector: "El turisme aporta molt. Si no fos per l'activitat turística, aquesta ciutat hagués patit molt més del que ha patit".

Una esquerra a favor del Mobile World Congress

Bosch ha dit que encarna l'esquerra que creu que es pot "generar prosperitat amb el Mobile World Congress", tot i que ha conclòs que esdeveniments d'aquesta magnitud han de revertir positivament sobre els barcelonins de manera molt més notòria que actualment.

Així mateix,, ha reivindicat la ciutat com la capital d'una Catalunya independent, i ha assegurat que la capitalitat de Barcelona genera consens a totes la formacions: "Vols que Barcelona sigui una capital de veritat, autèntica? Fins i tot Alberto Fernández Díaz –candidat del PP– i Carina Mejías –de C's– et diuen que 'sí'".