Política 28/05/2018

Arxivada la causa contra els agents que van fer mofa de Junqueras

El senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, ha demanat al Senat com estava la investigació

Ara
1 min
Arxivada la causa contra els agents que van fer mofa de Junqueras

BarcelonaEls agents que van fer mofa del vicepresident Oriol Junqueras es lliuren d'una investigació. La direcció general de la Policia Nacional ha arxivat finalment l'expedient que el novembre passat va obrir als policies que es van riure de l'aspecte físic de Junqueras mentre era a l'Audiència Nacional. Poca estona després, el vicepresident ingressava a la presó madrilenya d'Estremera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La notícia s'ha conegut després que aquest matí el senador d'EH Bildu, Jon Iñárritu, ho ha preguntat a la cambra alta. Així, i en resposta a la petició del senador basc, el govern espanyol ha assegurat que "es va obrir un expedient disciplinari, però finalment s'ha arxivat".

Poc després de saber-se la notícia, el president Carles Puigdemont ha fet una piulada des del seu compte de Twitter lamentant la "impunitat absoluta" que encobreix els agents i ha asseverat que el càntic de "a por ellos" era una "ordre de dalt" i que, per aquest motiu, "se saben impunes". "En diuen democràcia exemplar", ha sentenciat.

Una càmera de televisió va captar les imatges del 3 de novembre en què se sentia com els agents de la Policia Nacional definien Junqueras com a "ós" i celebraven que a la presó "li arreglarien l'ull" i el "posarien de quatre potes". Poques hores després de la filtració als mitjans, la Policia Nacional informava de l'obertura de l'expedient.

stats