Política 19/11/2020

L’Audiència Provincial de Barcelona arxiva la denúncia pel setge policial a la seu de la CUP el 20 de setembre del 2017

Els cupaires critiquen que no es consideri "coacció" un dipositiu de 8 hores amb 100 agents

Ara
2 min
L’Audiència Provincial arxiva la denúncia pel setge policial a la seu de la CUP el 20-S de 2017

BarcelonaL’Audiència Provincial de Barcelona ha decidit arxivar de manera definitiva la denúncia per coaccions que la CUP va interposar arran del setge policial a la seu nacional de la CUP el 20 de setembre del 2017, segons ha informat la formació anticapitalista. En un comunicat, els cupaires han criticat la decisió adoptada pel tribunal. "És intolerable que la justícia espanyola arxivi el cas i no consideri coacció que es desplegués un dispositiu policial d’un centenar d’agents antiavalots del cos de Policia Nacional durant gairebé 8 hores sense explicació", denuncien els cupaires.

La CUP ha remarcat que tant el desplegament a la seva seu com a la conselleria d’Economia van suposar "una clara vulneració dels drets civils i polítics, a través de detencions, escorcolls i setges policials amb la finalitat d’exercir la repressió i evitar la celebració del referèndum". En aquest sentit, ha conclòs que arxivar aquesta causa sense la celebració d’un judici "constitueix una mostra més que l’aparell repressiu de l’Estat es troba plenament posicionat en el combat polític per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació".

Després de l'intent fallit d'entrar a la seu de la CUP, la comissió jurídica de la CUP va interposar una denúncia que va derivar al jutjat d’instrucció número 9. Després que la jutgessa arxivés la denúncia al·legant que la Policia Nacional havia actuat seguint ordres de la Fiscalia, la CUP va presentar un recurs davant de l’Audiència Provincial de Barcelona, que va estimar el recurs i va ordenar una investigació, en què van ser citats a declarar testimonis de la CUP, un advocat present aquell dia i dos comissaris del cos policial, com a investigats. "Tres anys més tard, l’Audiència Provincial ha decidit arxivar definitivament el cas, assumint així que l’actuació policial va ser justificada", critiquen els cupaires.

stats