Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

El govern balear també exigeix ara cobrar el fons de competitivitat

El president Francesc Antich considera que haurien de rebre 240 milions dels 500 que li corresponen el 2011

El president del govern balear, Francesc Antich, ha exigit avui al govern espanyol que avanci a Balears els 240 milions que li corresponen del fons de competitivitat i se'ls pagui el 2011 en comptes del 2012, una petició que ha afirmat que està negociant personalment al més alt nivell. "La meva exigència des de les Balears és que s'avancin aquests diners perquè és el que es va fer el 2009 i 2010 i creiem que també s'ha de fer el 2011", ha assegurat Antich en declaracions als mitjans, realitzades després d'un acte electoral al Molinar.

El president autonòmic ha donat a entendre que ha traslladat aquesta petició al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero: "Estem parlant amb els de 'dalt de tot' perquè això es faci. El conseller d'Economia està parlant amb Economia i jo parlo amb un mica més amunt", ha especificat. Després que el Congrés dels Diputats rebutgés ahir una moció de CiU perquè Madrid anticipi a Catalunya la partida del fons de competitivitat del 2011, Antich ho ha reclamat també per a Balears i ha explicat el seu posicionament: "Així com el 2009 i 2010 es va avançar el fons de competitivitat, el 2011 també se'ns ha de donar una solució en relació amb aquest fons".

Sobre el rebuig del Congrés dels Diputats, Antich ha subratllat que considera que el més important és que cada comunitat autònoma pugui seguir negociant amb el govern espanyol aquesta qüestió, tal com va reclamar el grup socialista mitjançant una esmena que va ser rebutjada per CiU. Antich ha assenyalat que el seu primer objectiu és poder seguir negociant, ha insistit que no ha deixat de parlar amb l'exeuctiu del PSOE "per solucionar aquest tema" i ha criticat que hi hagi partits que n'estiguin fent "un ús electoralista", en relació amb el PP.

"Estem discutint si s'avancen o no, no estem discutint els 500 milions que li toquen a aquesta comunitat autònoma amb el nou sistema de finançament, l'única discussió és si ens han de pagar (els 240 milions) el 2012 o si ens els han d'avançar com feien els altres anys ", ha especificat el president balear.

RE

Més continguts de